Άνκα Στοενέσκου σε συνέντευξη στο «D»: «Απέκτησα εμπειρίες και φίλους στην Κύπρο»

Πριν από δυο μέρες, είχαμε αναρτήσει μιαν εντυπωσιακή φωτογραφία της Άνκα Στοενέσκου, η οποία κατά το 4ετες πέρασμα της από την Κύπρο (2005 ως 2008) και μέσα από τα όσα έπραξε εδώ, θεωρείται ως η κορυφαία ξένη παίκτρια που έχει αγωνισθεί ποτέ στη χώρα μας!

Γενικότερα όμως, η Άνκα, είναι και από τις καλύτερες παίκτριες που έχει αναδείξει και η χώρα της, η Ρουμανία και επί τούτου, να αναφέρουμε πως, παρά το ότι την πρωτοχρονιά, είχε κλείσει τα 42 της χρόνια, εν τούτοις εξακολουθεί να αγωνίζεται (στην Τιργκόβιτσε), είναι και γενική υπεύθυνη στη Ρουμανική Ομοσπονδία για τις διοργανώσεις των πρωταθλημάτων 3Χ3!

Επικοινωνήσαμε με τη σπουδαία αυτή παίκτρια, με σκοπό να μας παραχωρήσει μια συνέντευξη, μέσα από την οποία να θυμηθεί τα όσα έζησε στην Κύπρο, κάτι που η ίδια με χαρά αποδέχθηκε.

Άλλωστε, τέσσερα χρόνια από την καριέρα της, δεν τα λέει κανείς και λίγα…

«Έχω τόσα να θυμάμαι»…

Το πρώτο θέμα που θίξαμε προς την Άνκα Στοενέσκου, είναι το τι θυμάται γενικά, μέσα από το πέρασμα της από την Κύπρο…

«Έχω τόσα πολλά να θυμάμαι, σαν χθες. Πρώτα, τους ανθρώπους στην Κύπρο, που είναι αρκετά καλοί άνθρωποι.

Εξακολουθώ να κρατάω επικοινωνία με αρκετούς ανθρώπους που είχα γνωρίσει από τότε και γενικότερα στην Κύπρο, έχω ζήσει αρκετές όμορφες στιγμές, μέσα και από τις τρεις ομάδες που είχα αγωνισθεί».

«Η επιτυχία που δεν πίστευε κανείς»

Μια στιγμή που έχει έντονα να θυμάται η Άνκα, ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου, με την ομάδα του Αχιλλέα:

«Όταν αγωνιζόμουν στην ομάδα του Αχιλλέα, θυμάμαι την κατάκτηση του κυπέλλου (με Κεραυνό στον τελικό), κάτι που αρχικά δεν πίστευε κανείς.

Όμως στην ομάδα μας, υπήρχε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, έξω από το γήπεδο, ήμασταν φίλες, είχαμε μιαν πολύ καλή προπονήτρια, την Αντωνία Μακρή και γενικά, ήταν η ατμόσφαιρα που υπήρχε στην ομάδα, το κλειδί της μεγάλης εκείνης επιτυχίας»!

«Εξαιρετικός άνθρωπος ο κ. Πάρις»…

Στη συνέχεια, η Άνκα αγωνίστηκε στον Κεραυνό και μας αναφέρει, τι έχει να θυμάται από το πέρασμα της, στην ερυθροκίτρινη ομάδα:

«Αυτό που θυμάμαι πιο πολύ από τον Κεραυνό, είναι το πόσο εξαιρετικός άνθρωπος, είναι ο πρόεδρος της ομάδας, ο κ. Πάρις Παπαέλληνας.

Θυμάμαι που έδινε το παρών σε κάθε παιχνίδι και πάντα ήταν δίπλα μας, σε ότι χρειαζόμασταν.

Όπως και στον Αχιλλέα, έτσι και στον Κεραυνό, υπήρχε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα και έζησα όμορφες στιγμές σε αυτήν την ομάδα».

«Η μεγάλη πορεία στην Ευρώπη με την ΑΕΛ»

Η τρίτη ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε στην Κύπρο, ήταν η ΑΕΛ και μάλιστα, την είχε βοηθήσει στα μέγιστα, για να πραγματοποιούσε εκείνη την ανεπανάληπτη πορεία στην Ευρώπη:

«Στην ΑΕΛ, μας βοηθούσαν αρκετά οι οπαδοί μας, που ήταν ο έκτος της παίκτης.

Ο πρόεδρος κ. Βάσος Βασιλείου, είναι ένας επίσης εξαιρετικός άνθρωπος που έδινε τα πάντα για την ομάδα. Φυσικά και δεν μπορώ να ξεχάσω την εντυπωσιακή εκείνη πορεία στην Ευρώπη, την αποθέωση που γνωρίσαμε σαν ομάδα, σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, μετά την πρόκριση μας μέσα από τη φάση των ομίλων, στα νοκ-άουτ του Eurocup (2009)».

«Ποτέ δεν ξέρεις, αλλά δύσκολο»

Στη συνέχεια, η Άνκα Στοενέσκου ρωτήθηκε αν θα ερχόταν ποτέ ξανά στην Κύπρο για να αγωνισθεί εδώ (μιας και παρά τα 42 της, φαίνεται ότι δεν τα παρατά)!

«Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Ωστόσο, επειδή έχω κάποια σημαντικά καθήκοντα στη Ρουμανία (όπως προαναφέραμε, είναι γενική υπεύθυνη για τις διοργανώσεις 3Χ3, έχοντας θέση στην Ομοσπονδία), θα ήταν κάτι το πολύ δύσκολο.

Το σίγουρο είναι ότι η Κύπρος, ήταν, είναι και θα παραμείνει, ως ένα σημαντικό κομμάτι στην όλη μου καριέρα»!

«Θετική ενέργεια»

Τέλος, η Άνκα Στοενέσκου, ήθελε να στείλει ένα μήνυμα από τη Ρουμανία όπου βρίσκεται προς την Κύπρο:

«Το πιο σημαντικό, είναι να υπάρχει υγεία. Αυτό εύχομαι για όλο τον κόσμο. Έτσι και ο κόσμος στην Κύπρο, να προσέχει την υγεία του, ειδικά τώρα με αυτήν την κατάσταση της πανδημίας και εφόσον προσέχει, όλα θα πάνε καλά.

Φθάνει, να το πιστέψει ο καθένας και να έχει θετική ενέργεια»!

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*