Ένας «Ξαρχάκος» ζητείται άμεσα για την Κυπριακή καλαθόσφαιρα!

Αρχίζω με μιαν προτροπή: Το παρακάτω κείμενο, πιθανόν να περιέχει γραφόμενα που μπορεί να… βλάψουν την Κυριακή κάποιων, αλλά και που ενδιαφέρει τους υπεύθυνους ακαδημιών!

Πάμε…

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά, που με αφορμή τη… μουσική, ανέδειξαν σε όλη τους τη «μεγαλοπρέπεια» τις δυο άκρες ή ακόμη καλύτερα την πλήρη αντίθεση του λεγόμενου εκσυγχρονισμού με την ιστορία, παραθέτω πιο κάτω κάποιες σκέψεις που «παντρεύονται» και με την Κυπριακή καλαθόσφαιρα…

Από τη μια, είδαμε… δημόσια επίδειξη πυγμαχικών αγώνων και από την άλλη, τον Σταύρο Ξαρχάκο να διδάσκει μουσική, με τον καθένα εξ` αυτών, να βρίσκεται στο ΣΩΣΤΟ ΜΕΡΟΣ (και όποιος κατάλαβε… κατάλαβε)!

Τι… δουλειά έχει λοιπόν ο… Σταύρος Ξαρχάκος στην Κυπριακή καλαθόσφαιρα;

Έχει και παραέχει κυρίες και κύριοι!

Έχει καθήκον λοιπόν, ο κάθε Ξαρχάκος (από τους λίγους που έχουν απομείνει) να έλθει εδώ και να μας μάθει τι εστί ιστορία!

Πως όμως θα μπορούσε να έλθει;

Αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο πρόβλημα!

Διότι ο κάθε Ξαρχάκος, δεν είναι αγενής για να πάει κάπου απρόσκλητος…

Κάποιος πρέπει να τον καλέσει, κάποιος να του ανοίξει την πόρτα, κάποιος να τον συστήσει…

Ειδικά όμως αυτό το τελευταίο, «κάποιος να τον συστήσει», θα ήταν εντελώς αχρείαστο, αν η ιστορία, ήταν ένα απαραίτητο συστατικό του ορισμού περί εκμάθησης του αθλήματος (ή και του κάθε αθλήματος)!

Για κάποιους θα μπορούσε να ήταν ακόμα και… παράλογο, να τοποθετηθούν… θρανία στα γήπεδα (ή σε κάποιο σημείο εκτός του αγωνιστικού χώρου), αλλά μια καλή ιδέα, θα ήταν η ακόλουθη:

Πολλές ακαδημίες προπονούνται και αγωνίζονται σε σχολεία…

Καλό λοιπόν θα ήταν να ζητούν οι υπεύθυνοι τους να ανοίγουν και κάποιες αίθουσες διδασκαλίας και εκεί τα παιδιά, να διδάσκονται την (καλαθοσφαιρική) ιστορία, με διδάξαντες τους «Ξαρχάκους», που έχουν απομείνει…

Καλημέρα καλαθοσφαιρική Κύπρος!

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*