Ένα «μυρμήγκι» ονόματι… Χριστόφορος Λειβαδιώτης!

Η ανανέωση στην Εθνική Ομάδα συνεχίζεται και κορυφώνεται από τον Χριστόφορο Λειβαδιώτη, ο οποίος προετοιμάζει την επόμενη ημέρα, σεβόμενος πάντα τη δουλειά που προηγήθηκε, χωρίς να προσπαθήσει να την «αποκαθηλώσει», γεγονός που δείχνει πάνω απ’ όλα το ήθος του. Πάντα με γνώμονα τη σκληρή δουλειά και τις αρχές του, προχωράει στο μονοπάτι που έχει χαράξει.  

Ο χαρακτηρισμός «μυρμήγκι» σαφώς και δεν στηλιτεύει το όνομά του σαν προπονητής, αλλά αντιπροσωπεύει το work ethic που τον χαρακτηρίζει. Παρακολουθεί διαρκώς τις εξελίξεις. Ξέρει ποιοι παίκτες είναι έτοιμοι να πάρουν την ευκαιρία και τους δίνει θέση στο ρόστερ. Σέβεται κάποιους που έχουν διαχρονική προσφορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά παράλληλα δεν διστάζει να ρίξει στη μάχη νεαρά παιδιά χωρίς πολλές παραστάσεις, συνεχίζοντας με τη δική του πάντα σφραγίδα τη φιλοσοφία που υπήρχε.  

Η Εθνική έχει μέλλον. Χρειάζεται απλά ηρεμία και καθαρό μυαλό. Το αποτέλεσμα επιμένουμε ότι παραμένει ακόμα σε δεύτερη μοίρα μέχρι να υπάρξει η κατάλληλη «χημεία» με τις προσθαφαιρέσεις που γίνονται. Ο Λείβας ξέρει καλά τη δουλειά του. Επί οκτώ χρόνια έχει σχεδόν πάντα επιτυχίες και κυρίως πλάνο και κατεύθυνση. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του και αυτό είναι κομβικής σημασίας.  

Εν ολίγοις, ψυχραιμία. Η κυπριακή καλαθόσφαιρα βρίσκεται ακόμα πολύ πίσω, όμως κάπως καλύπτει το χάντικαπ από την εγκληματική διαχείριση που υπήρχε πριν από το 2014. Η πρόοδος είναι διαρκής. Γίνονται και πολλά λάθη, αλλά όταν αυτά γίνονται διδάγματα τότε έχουν θετική επίδραση.  

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*