Έτοιμος για… απογείωση ο νεαρός Γιωρκής Χ`Βασίλης!

Ήταν ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας Κ18 του Κεραυνού, μιας και η εξέλιξη του έφθασε στο σημείο να είναι υπολογίσιμος από τον προπονητή του και ενώ, πριν από λίγο καιρό, εξασφάλισε και υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον στο Τέξας, όπου θα μεταβεί εκεί για να τελέσει τις σπουδές του, παράλληλα με το ότι θα έχει τη μεγάλη ευκαιρία, να συνεχίσει την καλαθοσφαιρική του εξέλιξη, μιας και θα αποτελεί μέλος της ομάδας του Πανεπιστημίου του!

Για το νεαρό Γιωρκής Χ`Βασίλη (03/09/2004) τα παραπάνω, που βέβαια, με τη δική του σειρά, αποτελεί και αυτός ο νεαρός άσος, μιαν από τις ελπίδες για το αύριο της καλαθόσφαιρας μας.

Ωστόσο, μέσα από μιαν συνομιλία που είχαμε με το νεαρό άσο, αποδεικνύεται ότι ο ίδιος, παρά την… απογείωση που τον περιμένει, παραμένει προσγειωμένος και δηλώνει έτοιμος, για να δουλέψει σκληρά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και φυσικά, όχι μόνο όσον αφορά τα… καθαυτό διαβάσματα που θα έχει να τελέσει!

Θα λέγαμε, ότι η περίπτωση του νεαρού άσου, είναι και ένα παράδειγμα προς τα άλλα παιδιά και το γιατί, το εξηγεί ο ίδιος:

«Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου που πέρασε, είχα κάποιους τραυματισμούς. Αυτό όμως, ήταν που με πείσμωσε για να συνεχίσω την προσπάθεια μου, γιατί είχα και έχω καθήκον απέναντι στον εαυτό μου, για να συνεχίσω να κυνηγώ το όνειρο μου»!

Ο νεαρός περιφερειακός άσος, συμπλήρωσε με τα ακόλουθα:

«Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρνει μόνος, όταν πρόκειται για ένα ομαδικό άθλημα, όπως η καλαθόσφαιρα. Αυτό είναι πασιφανές! Σε αυτό το άθλημα, όλοι πρέπει να αγωνίζονται για την ομάδα, ο κάθε ένας με το δικό του τρόπο, κάτι που αρχίζει από τους ανθρώπους της, συνεχίζεται από τον προπονητή και τους παίκτες, ακόμα και αυτούς που κάθονται στον πάγκο»!

Για το Γιωρκής Χ`Βασίλη, υπάρχει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό:

«Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ομαδικότητας, συμπεριλαμβάνεται και η οικογένεια. Για μένα, οι γονείς μου κάνουν το καλύτερο που μπορούν και νιώθω ιδιαίτερα τυχερός και ευγνώμων γι` αυτό, τη στιγμή που μια ανάλογη συνέχεια, υπάρχει μέσα στο γήπεδο, τόσο από τους προπονητές, όσο και από τους συμπαίκτες μου».

Πως όμως ο ίδιος αντιμετωπίζει την πρόκληση που τον περιμένει στο Τέξας;

«Χάρηκα πάρα πολύ, όταν πληροφορήθηκα ότι εξασφάλισα την υποτροφία στο Πανεπιστήμιο, αλλά αυτή η χαρά, σημαίνει ότι με περιμένει πολύ σκληρή δουλειά εκεί και όταν θα φθάσει η στιγμή που θα βρεθώ εκεί, ξέρω από τώρα ότι η δουλειά θα αρχίσει μόλις… αδειάσω τις βαλίτσες μου»!

Προσγειωμένος και περί επιστροφής

Προετοιμασμένος ψυχολογικά μεταβαίνει λοιπόν στις ΗΠΑ, ο Γιωρκής Χ`Βασίλης, που είχε να προσθέσει και τα ακόλουθα για την πρόκληση που τον περιμένει:

«Πρέπει να παραμείνω προσγειωμένος και προετοιμάζομαι γι` αυτό. Άλλωστε, όπως προανέφερα, μόνο με σκληρή δουλειά έρχονται τα ανάλογα αποτελέσματα.

Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ, ούτως ώστε να εξελιχθώ περισσότερο σαν παίκτης, με στόχο όπως η εξέλιξη μου, να έχει ολοκληρωθεί όταν θα αποφοιτήσω!

Όταν με το καλό, φθάσει η ώρα που θα γίνει αυτό, μια ενδεχόμενη επιστροφή μου στην Κύπρο, να με βρει ικανό, να σταθώ με αξιώσεις στο Πρωτάθλημα μας»!

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*