ΑΕΚ και Κεραυνός στο ντέρμπι της πρωτιάς (και άλλα δύο παιχνίδια… κατάταξης)

Είναι αυτονόητο, ότι το ντέρμπι που θα γίνει σήμερα στο “Κίτιον”, δηλαδή το ένα από τα τρία σημερινά παιχνίδια, με τα οποία πέφτει η αυλαία της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος, δεσπόζει ανάμεσα στους αγώνες του προγράμματος της ημέρας.

ΑΕΚ και Κεραυνός, είναι ισόβαθμοι στην κορυφή και επομένως, ο νικητής αποκτά το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας ως και την τελική φάση των πλέι οφ, όπου βέβαια θα κριθεί και ο Τίτλος!

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, πρόκειται για ένα ντέρμπι, στο οποίο… απαγορεύονται οι εκτιμήσεις και που δεν αποκλείεται να κριθεί στα σημεία, όπως άλλωστε και το παιχνίδι του 1ου γύρου (νικήτρια η ΑΕΚ με 87-84), αλλά και τόσα άλλα από το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν…

Στα άλλα δύο…

Όσο δε, αφορά τα άλλα δύο παιχνίδια, τόσο στο ντέρμπι των γαλαζοκιτρίνων που θα γίνει στο Λευκόθεο, ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ, αλλά και στην αναμέτρηση που θα γίνει στη β’ τεχνική σχολή Λεμεσού, ανάμεσα στην Ανόρθωση και στην Ομόνοια, υπάρχει αλληλένδετο ενδιαφέρον.

Κάτι που έχει να κάνει με τη θέση 7 και τη θέση 8, ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Ανόρθωση.

Ενώ οι αντίπαλοι τους, έχουν ήδη εξασφαλίσει τις δικές τους θέσεις (ΑΠΟΕΛ στην 3 και Ομόνοια στην 5), η “κυρία” θα τερματίσει στη θέση 7, μόνο αν κερδίσει και ταυτόχρονα χάσει η “βασίλισσα”.

Αλλιώς η ΑΕΛ θα καταταγεί έβδομη και όγδοη, η Ανόρθωση (είτε κερδίσουν, είτε χάσουν και οι δύο ομάδες).

Και στα τρία παιχνίδια, το τζάμπολ θα δοθεί στις 17:30.

Στους αγώνες του 1ου γύρου είχαμε: ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ 72-79, Ομόνοια – Ανόρθωση 64-62.

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*