Ανασκόπηση και «Top 10» με την λήξη της Α’ Κατηγορίας του Ερασιτεχνικού…

παρασκήνιο που μοιάζει με βραζιλιάνικη σαπουνόπερα,έληξεη κανονική περίοδος της Α’ κατηγορίας του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος. Στην συνεχιζόμενη προσπάθεια να προσφέρουμε σαν ιστοσελίδα, αθλητικογράφοι, και σανπαλαίμαχοι της καλαθόσφαιρας, κάτι παραπάνω από κουτσομπολιό και δελτία τύπου, παραθέτουμε ξανά εδώ την άποψή μαςγια ποια φυσικά πρόσωπα, είτε σαν παίχτες, είτε σαν προπονητές, είτε σαν «παίχτες-προπονητές», έχουν επηρεάσει θετικά στο έπακρον το φετινό πρωτάθλημα στην Α’ κατηγορία του Ερασιτεχνικού.Τα τρία κριτήρια αυτής της άποψης δεν έχουν αλλάξει από την ανάλυση που καταθέσαμε για την Β’ και Γ’ Κατηγορία.

Δηλαδή …

1.    … το φυσικό πρόσωπο υπό συζήτηση πρέπει να ήταν στο δελτίου τύπου που εκδόθηκε σε τουλάχιστον πέντε από τα δώδεκα παιχνίδια της κανονικής περιόδου.Μέγιστες απουσίες είναι τα εφτά παιχνίδια.

2.    … η βάση της άποψής αυτής που παρατίθεται σήμερα εδώ στην ιστοσελίδα μας είναι προσωπικής φύσης του συγγραφέα. Δεν παρατίθεται σαν επίσημη άποψη που εκδίδεται από την Οργανωτική Επιτροπή του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος Λευκωσίας, η σαν αποτέλεσμα τεκμηριωμένης μελέτης στατιστικών των αγώνων από την ομάδα των αθλητικογράφων μας.

3.    … Οι κατηγορίες όπου γίνεται η σημερινή συζήτηση είναι γενικής φύσεως, όπου θα «απονεμηθεί» μόνο ένα όνομα στην κάθε μία κατηγορία. Όταν γίνει η «απονομή» το όνομα του συγκεκριμένου δεν μπορεί να εμφανιστή σε άλλη κατηγορία. Η κατηγορίες είναι όπως αναφερόμαστε πιο κάτω …

a.    Καλύτερος στην θέση 1 (PointGuard)

b.    Καλύτερος στην θέση 2 (ShootingGuard)

c.    Καλύτερος στην θέση 3 (SmallForward)

d.    Καλύτερος στην θέση 4 (PowerForward)

e.    Καλύτερος στην θέση 5 (Center)

f.     Καλύτερος παίχτης υποστήριξης (6thMan)

g.    Καλύτερος προπονητής / παίχτης προπονητής

h.    Καλύτερος αρχηγός / εκπρόσωπος ομάδας

i.     TopScorer (ελάχιστοι συνολικοί πόντοι = 60)

j.     Top Perimeter Shooter (ελάχιστατρίποντα = 12)

Λοιπόν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ιδού η άποψη μας για τα προαναφερθέντα.

       Καλύτερος στην θέση 1 (PointGuard) … «Απονέμουμε»στον #23 Προκοπίου της PN99 τον τίτλο του καλύτερου στη θέση του «άσσου» της Α’ Κατηγορίας, αφού είναι ο μόνος περιφερειακός παίχτης σε όλη την Α’ κατηγορία του Ερασιτεχνικού που δείχνει προτίμηση στο δυναμικό (αντί στατικό) περιμετρικό παιχνίδι. Τα «shotmechanics» του νεαρού «άσσου» θυμίζουν StephCurry αλλά η «no-look» πάσες του είναι φτυστείς ομοιότητας JasonWilliams.

       Καλύτερος στην θέση 2 (ShootingGuard) … Τοίχος εν κίνηση ο #02 Αναστασιάδης των Παλ. Αχιλλέα. Φοβερά επικίνδυνος εκτελεστής στην επίθεση, αυτό που τον ξεχώρισε από τους Κουννά/Λούκιτς (της NIVEAS) και τους Συσσου/Παπαγιάννη (της ESOBGA) είναι ότι συνάμα με την επιθετικότητα, προσφέρει και «Σιγαλένιο» επίπεδο στην άμυνα, που χαρακτηρίζετε από την ασφυκτικότατη πίεση.

       Καλύτερος στην θέση 3 (SmallForward) … Φοβερά δημιουργικός στο παρκέ ο #23 Ζάκης Παπαδόπουλος των Παλ. Αχιλλέα. Έχει φοβερή ντρίπλα και η αυξομειώσεις ταχύτητας που φέρνει σε σχεδόν κάθε του κατοχή της μπάλας «τσακρά» αστράγαλους και αποσυντονίζει ακόμα και τις καλύτερες άμυνες. Συχνά είναι ο παίχτης που αναλαμβάνει να γυρίσει παιχνίδια για τους Παλ. Αχιλλέα.

       Καλύτερος στην θέση 4 (PowerForward) … Η ESOBGA, για χρόνια τώρα, στηρίζετε στους ώμους του καλύτερου «4» του Ερασιτεχνικού. Ο λόγος για τον #00 Δημήτρη Μακρή. Ψηλός παίχτης, έχει το χάρισμα να συνδέει το ψηλό ύψος με την κινητικότητα (με η χωρίς την μπάλα) και το επικίνδυνο  σουτ από όλο τογήπεδο. Η σύγκριση με τον #14 Ζαχαρίου (NIVEAS) ήταν δύσκολή αλλά υπερίσχυσε ο Μακρής στο πόσο απαραίτητος ήταν φέτος για την πορεία της ομάδα του.

       Καλύτερος στην θέση 5 (Center) … Κίνηση «ματ» του Αλέξη Παναγιώτου, αρχηγού τηςESOBGA, η προσθήκη του #22 Τόλη Κασκίρη. Παίχτης που θυμίζει «BigDiesel», ηαλλιώς στην Κυπριακή διάλεκτο, «τσακιλομηχανή», συμπληρώνει τους δίδυμους πύργους της ESOBGA.  Κάτω από το καλάθι θέλει διπλό μαρκάρισμα για άμυνα «denial», αλλιώς έρχονται επανωτά «+1». Αν η EuroBankανεβεί Α’ κατηγορία, το match-upΚασκίρης-Τρισόκκαςθα είναι επικής φύσης.

       Καλύτερος Παίχτης Υποστήριξης (6thMan) … Πάντα κάποιος αδικείτε σε αυτές τις λίστες. Το πιο σταράτο παράδειγμα φέτος είναι ο #14 Ζαχαριου της NIVEAS. Καθαρόαιμο «4» μιας άλλης εποχής, ο συγκεκριμένος παιχταράς είναι αθλητής ουσίας που κάτω από το καλάθι της ομάδας του κάνει δικτατορικό κουμάντο. Όταν σε παιχνίδι της κανονικής περιόδου έλλειπε ο Λούκιτς και ο Μάτιτς, το παιχνίδι του Ζαχαρίου ήταν όλα τα λεφτά.

       Καλύτερος Προπονητής / Παίχτης-Προπονητής … Εμπίπτει στη κατηγορία «παίχτη-προπονητής» ο CoachΖάριτς της NIVEAS αφού σε κάποιες περιπτώσεις τον είδαμε στην μάχη του ροζ φύλλου. Αθλητής με κρύο αίμα συχνά τον βλέπουμε στα time-outsτης NIVEASνα προστάζει ηρεμία και καθαρό μυαλό. Φέτος η ομάδα του είχε πολλές απώλειες σε κρίσιμα ματς, αλλά τώρα στα παιχνίδια εξουδετέρωσης της Α’ κατηγορίας μπορεί να φέρει ανατροπές του κατεστημένου.  

       Καλύτερος Αρχηγός / Εκπρόσωπος Ομάδας … Εδώ έγινε μία επική μάχη μεταξύ του #05 Παναγιώτου (ESOBGA) και του #07Θεοχαρίδη (Παλ. Αχιλλέα).O«showman» είναι φυσικά ο  «Νέο» των Παλ. Αχιλλέα, αφού μέσω της πλατφόρμας που διαθέτει, διατυμπανίζει χωρίς παύση, το υποτιθέμενο «lastdance» της ομάδας του. Αλλά σε βάση ουσίας ο Παναγιώτου είναι το ακλόνητο φαβορί, αφού κατάφερε διαχρονικά να κρατήσει την ESOBGAενωμένη & επικίνδυνη.

       TopScorer (πόντοι > 60) …Από παντού είναι επικίνδυνος ο #07 Μάτιτς της NIVEA. Παίζει 5 θέσεις επιθετικά, αν και στην άμυνα, λόγο φυσικών χαρισμάτων, βρίσκετε μόνιμα αγκυροβολημένος κάτω από το καλάθι.Όταν έχει δίπλα του τον Λούκιτς, Κουννά και Ζαχαρίου, το διπλό μαρκάρισμα εναντίον του είναι ανέφικτο, και σαν αποτέλεσμα ανθίζει η προσφορά του.Στα παιχνίδια εξουδετέρωσης, καλό θα ήταν, η πλήρες στελέχωση της NIVEAS γύρο από τον Μάτιτς.

       TopPerimeterShooter (τρίποντα> 12)… Παίχτηςπουήταν υπό συζήτηση να του «απονεμηθεί» ο τίτλος του καλύτερου στη θέση «1», «2», η του «TopScorer», επιλέξαμε τον τίτλο του «TopPerimeterShooter» παραπάνω διότι με μαθηματική ακρίβεια είναι ο παίχτης με τα παραπάνω τρίποντα στη Α’ κατηγορία. Με 1-2 προσθήκες η ομάδα των Παλ. του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, άλλως «EUCWarriors», θα είναι πάλη, όπως και παλιά, ανταγωνιστικοί.

Αυτά για την ώρα.

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*