Αντουάν Ριγκοντό: Ο λόγος που ξεκίνησε το μπάσκετ και γιατί ήθελε να παίξει στην Ελλάδα

Ο Αντουάν Ριγκοντό αντίκρισε για πρώτη φορά το φως της ημέρας στις 17 Φεβρουαρίου του 1971 στο Σολέ της Γαλλίας.

Πριν καλά καλά μάθει να περπατά έπιασε την μπάλα του μπάσκετ στα χέρια του! Το έναυσμα για την επαφή του με το άθλημα ήταν ο μεγάλος του αδελφός, Ετιέν, ο οποίος έπαιζε κι αυτός μπάσκετ, χωρίς όμως να καταφέρει ποτέ να κάνει κάτι σπουδαίο. «Μερικές φορές σκέφτομαι ότι μέσα στο κεφάλι μου όταν γεννήθηκα δεν υπήρχε μυαλό, αλλά μία μπάλα μπάσκετ» αναφέρει σε μια παλιά του συνέντευξη για τη «σχέση» του με μπάσκετ ο παλαίμαχος Γάλλος πλέι μέικερ.

Στα «χρυσά» χρόνια του ελληνικού μπάσκετ, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν το ελληνικό πρωτάθλημα διαφημιζόταν ως το κορυφαίο της Ευρώπης, ο παίκτης που έγινε γνωστός ως ο «πλέι μέικερ του 2000» δεν έκρυβε ότι θα ήθελε πολύ να παίξει μπάσκετ στη χώρα μας.

Ο λόγος ήταν ο… Παναγιώτης Φασούλας, τον οποίον θαύμαζε από μικρός, έστω κι αν δεν ταίριαζε ούτε στο στυλ παιχνιδιού του, ούτε φυσικά και στη θέση του.

«Θα ήθελα να παίζω μόνο συμπαίκτης του, όχι αντίπαλός του» είχε εξηγήσει σε μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό «Τρίποντο» το 1991, τονίζοντας ότι αυτός είναι και ο λόγος που θα ήθελε πολύ εκείνη την εποχή να παίξει στον ΠΑΟΚ. Ο Ριγκοντό και η Ελλάδα δεν ακολούθησαν, ωστόσο, ποτέ τον ίδιο δρόμο.

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*