Αντώνης Κωνσταντινίδης, σε συνέντευξη στο «D» (Μέρος 2 από 2): «Χρειάζονται πολλά να γίνουν στην Κυπριακή καλαθόσφαιρα»

Περνάμε τώρα, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας, ο Αντώνης Κωνσταντινίδης.

Σε αυτήν, γίνεται λόγος για την Κυπριακή καλαθόσφαιρα και αρκετά σημαντικά ζητήματα που την απασχολούν.

Λόγος γίνεται για το επίπεδο του αθλήματος στον τόπο μας, για την Εθνική μας ομάδα, όπως και για τη διοργάνωση ομίλου στην Κύπρο, το 2025.

Θίχθηκε επίσης και το ζήτημα, «επανόδου στη δράση» των παλιών παικτών.

«Χαμηλό το επίπεδο»

Ενώπιον του Αντώνη Κωνσταντινίδη, τέθηκε στη συνέχεια ένα σημαντικό ερώτημα, που αφορά την ποιότητα του Πρωταθλήματος μας…

-«Το Πρωτάθλημα που είδαμε κατά τη χρονιά που πέρασε, ήταν το χαμηλότερο κατά τα 15 τουλάχιστον τελευταία χρόνια. Ξένοι χαμηλού επιπέδου και αρκετοί Κύπριοι παίκτες, που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό της διοργάνωσης.

Έγινε μεν, η μείωση των ξένων, αλλά από τη στιγμή που δεν υπήρχε παραγωγή Κύπριων παικτών, αυτό ήταν κάτι που αναπόφευκτα δημιούργησε ένα μεγάλο κενό. Αν μάλιστα σε όλο αυτό, προστεθεί και το γεγονός ότι σε κάποιες ομάδες, πρωταγωνιστές ήταν Κύπριοι παίκτες που πλησιάζουν τα 40 τους χρόνια, αυτό είναι κάτι το εξαιρετικά ανησυχητικό…

Από την άλλη, το καλό είναι ότι, δόθηκαν ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες να μπουν στο γήπεδο και να αποδείξουν την αξία τους.

Γενικά όμως, εμένα με προβληματίζει αρκετά η όλη κατάσταση. Οι Κύπριοι προπονητές, είναι αρκετά ανήσυχοι με όλο αυτό, τη στιγμή που από τη δική τους πλευρά, οι παίκτες μας, πρέπει να δουλέψουν πιο επαγγελματικά»….

«Υπάρχει ανισορροπία»

Ο Αντώνης Κωνσταντινίδης, είχε και άλλα να αναφέρει για το σημαντικό αυτό ζήτημα…

-«Για πόσο ακόμα, θα αντέχει το Κυπριακό Πρωτάθλημα, την κατάσταση αυτή;

Στο εξωτερικό, είναι όλοι οι παίκτες επαγγελματίες και αυτό, δημιουργεί μιαν ισορροπία ανάπτυξης και επεξεργασίας του ταλέντου που διαθέτουν οι παίκτες, ενώ εδώ, υπάρχει ανισορροπία.

Σε γενικότερες γραμμές, απέχουμε πολύ από αρκετές χώρες στην Ευρώπη, από τη στιγμή μάλιστα, που τα μισά μας γήπεδα, δεν διαθέτουν και τις κατάλληλες πρόνοιες. Το όλο σύστημα, χρειάζεται βελτίωση.

Μάλιστα, ένα σημαντικό κομμάτι που θα ήθελα να θίξω (αν και το έθιξα και παλιότερα), είναι ότι η 1η κατηγορία, πρέπει να φύγει από την ΚΟΚ, δηλαδή, να δουλέψει ανεξάρτητα, όπως γίνεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Όμως, ειδικά για το σημείο αυτό, ακόμα απέχουμε πολύ, από τις προϋποθέσεις, για να γίνει κάτι τέτοιο»!

«Η Εθνική μας βρίσκει την ταυτότητα της»

Ως γνωστόν, ο Αντώνης Κωνσταντινίδης, είχε θητεύσει και στο Αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Τον ρωτήσαμε λοιπόν, για το πως βλέπει την τωρινή κατάσταση σε αυτό:

-«Χαίρομαι που λέω ότι η ομάδα μας, βρίσκει ταυτότητα και αγωνιστικό προσανατολισμό. Η επιλογή του Χριστόφορου Λειβαδιώτη, είναι κατά την άποψη μου, η ιδανική και ήδη, η διαφορά άρχισε να φαίνεται. Όχι τόσο από τα αποτελέσματα, αλλά από την αγωνιστική της συμπεριφορά.

Είναι όμως αυτονόητο ότι η σκληρή δουλειά που έχει ξεκινήσει, πρέπει να συνεχισθεί. Η τεχνική ηγεσία, χρειάζεται τη στήριξη όλων και όλο αυτό, πρέπει να έχει και διάρκεια, καθώς κάποια στιγμή ο στόχος μας, πρέπει να είναι η άνοδος κατηγορίας.

Εδώ να αναφερθώ και στο παράδειγμα της Ισλανδίας που όλοι γνωρίζουμε πόσο έχει προοδεύσει ενώ πρόσφατα η ομάδα της Κ20, ανέβηκε στην 1η κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος»!

«Με χαροποιεί η διοργάνωση ομίλου»

Ένα ακόμα θέμα που θίξαμε προς τον Αντώνη Κωνσταντινίδη, είναι η διοργάνωση ενός ομίλου για την τελική φάση του Πρωταθλήματος του 2025:

-«Είναι κάτι που με έχει χαροποιήσει όπως και όλο τον καλαθοσφαιρικό κόσμο. Για μένα όμως, το θέμα, είναι να ανταπεξέλθουμε και αγωνιστικά και να μην επαναλάβουμε το κάπως πρόσφατο παράδειγμα της Ρουμανίας.

Το κλειδί για να πετύχουμε, βρίσκεται στα χέρια των Κύπριων παικτών και προπονητών, που θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά, για να μπορούμε να ελπίζουμε σε μιαν αξιοπρεπή αντιπροσώπευση, αλλά και να μην μείνουμε ως εκεί, με ότι αυτό συνεπάγεται».

«Να δοθεί λόγος στους παλιούς παίκτες»

Κρατήσαμε για το τέλος, κάτι δικό μας… Η ιστοσελίδα μας, έθιξε θέμα δραστηριοποίησης των παλιών παικτών, κάτι που έχει προκαλέσει αίσθηση στο χώρο. Ο Αντώνης Κωνσταντινίδης, μας παρέθεσε τη δική του τοποθέτηση:

-«Κανονικά, δεν έπρεπε να υπάρχει τέτοιο θέμα, απλά γιατί, είναι αυτονόητο το ότι οι παλιοί παίκτες και προπονητές, πρέπει να έχουν λόγο σε ότι συμβαίνει στον καλαθοσφαιρικό χώρο! Αυτοί είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι που μπορούν να δώσουν καίριες λύσεις και συμβουλές, γιατί αυτοί είναι που γνωρίζουν, περισσότερο από τον καθένα, το άθλημα της καλαθόσφαιρας»!

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*