Αντώνης Κωνσταντινίδης σε συνέντευξη στο «D» (Μέρος 1 από 2): «Να πετύχουν και άλλοι προπονητές»!

Δεν το λέμε εμείς, το λένε οι αριθμοί από μόνοι τους! Οι επιτυχίες που έχει σημειώσει ο Αντώνης Κωνσταντινίδης στην εκτός Κύπρου καριέρα του, είναι αυτές που τον κατατάσσουν στην κορυφή των πρεσβευτών μας στο εξωτερικό, τουλάχιστον όσον αφορά τον προπονητικό τομέα!

Τελευταία του επιτυχία, η μόλις προ ενός μηνός, πρόκριση της ομάδας του, της Ουγγρικής Κορμέντ στην τελική φάση των πλέι-οφ, όπου έχασε στο τελευταίο παιχνίδι, την ευκαιρία να πανηγύριζε τον Τίτλο!

Με την Πρίστινα, κατέκτησε τη Βαλκανική λίγκα, με την ίδια ομάδα κατέκτησε την 3η θέση στο Eurochallenge, στη Ρουμανία δούλεψε με απόλυτη επιτυχία, ενώ και στην Ελλάδα, όταν δούλεψε στην Α1` και συγκεκριμένα, στο Ρέθυμνο, είχε αναδειχθεί καλύτερος προπονητής του 1ου γύρου, κατά τη θητεία του στην ομάδα της Κρήτης.

Αυτά, εν… ολίγοις όσον αφορά την εκτός Κύπρου καριέρα του Αντώνη Κωνσταντινίδη, που βέβαια έχει να αναδείξει και αρκετές… ντόπιες επιτυχίες!

Ο Αντώνης Κωνσταντινίδης, είναι ο σημερινός φιλοξενούμενος της ιστοσελίδας μας, σε μια συνέντευξη, στην οποία θίχθηκαν αρκετά σημαντικά ζητήματα…

Ωστόσο, η απάντηση του σε ένα ερώτημα μας, ήταν και η επιλογή μας για τον τίτλο της συνέντευξης.

Πως και δεν δούλεψε στους δυο μόνιμους πρωταγωνιστές των τελευταίων χρόνων του Πρωταθλήματος μας, ΑΕΚ και Κεραυνό!

Να τι μας απάντησε: «Η αλήθεια, είναι ότι με την ΑΕΚ είχαν γίνει κάποιες επαφές παλιότερα, αλλά το θέμα δεν προχώρησε, ενώ με τον Κεραυνό, ουδέποτε υπήρξε κάποια επαφή.

Ωστόσο για μένα, το γεγονός ότι δεν έχω εργασθεί σε αυτές τις δυο ομάδες, στο τέλος της ημέρας, αποδείχθηκε ευτύχημα, επειδή δεν θα κατέγραφα τις επιτυχίες μου στο εξωτερικό και στις εκεί ομάδες που εργάσθηκα»!

Πιο κάτω, παραθέτουμε το πρώτο από τα δυο μέρη, της μακροσκελούς συνέντευξης με τον Αντώνη Κωνσταντινίδη, στο οποίο η κύρια αναφορά, έχει να κάνει με την καριέρα του στο εξωτερικό.

Στο δεύτερο μέρος, που θα αναρτηθεί σήμερα αργότερα, ο κύριος όγκος των όσων λέχθηκαν, έχει να κάνει με την Κυπριακή καλαθόσφαιρα:

Η πορεία με την Κορμέντ

Το πρώτο ερώτημα που θέσαμε στον Αντώνη Κωνσταντινίδη, ήταν να αναφερθεί σε μιαν αναδρομή, για την πορεία της ομάδας του στην Ουγγαρία (όπου συνεχίζει και κατά τη νέα χρονιά), κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο:

-«Για μένα, η περασμένη χρονιά, ήταν μια τεράστια εμπειρία. Διότι αν υπολογίσουμε όλα τα παιχνίδια που έδωσε η Κορμέντ, ο συνολικός αριθμός τους, έφθασε στα 49!

Αυτό, σε μιαν αγωνιστική περίοδο, που κράτησε για δέκα μήνες και εργαζόμενος σε μιαν ομάδα που είχε το ένατο στη σειρά μπάτζετ, σε σχέση με όλες τις ομάδες της 1ης κατηγορίας. Ο δε μέσος όρος των παικτών μου, ήταν 23 χρόνια, αλλά λόγω ιστορίας, η Κορμέντ, πρέπει να πρωταγωνιστεί.

Γενικά, ήταν μια επιτυχημένη χρονιά, μόνο και μόνο μέσα από το γεγονός ότι φθάσαμε ως την τελική φάση και χάσαμε τον Τίτλο στον πέμπτο παιχνίδι. Ήταν μια χρονιά που και εμένα, με έκανε καλύτερο, δουλεύοντας σε μιαν ένα περιβάλλον σαν αυτό της Κορμέντ, που έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες».

«Εκπροσωπώ και τον προπονητή»

Είναι τόσες οι διεθνείς επιτυχίες που αντανακλούν και στην Κυπριακή καλαθόσφαιρα, αυτές που έχει πραγματοποιήσει ο Αντώνης Κωνσταντινίδης και του ζητήσαμε να αναφερθεί σε αυτό:

-«Αν κοιτάξει κανείς όλη τη μέχρι τώρα πορεία μου, σχεδόν όλες μου οι χρονιές, ήταν επιτυχημένες, συμπεριλαμβανομένης βέβαια και της πορείας μου στην Κύπρο.

Εγώ αυτό που εύχομαι, είναι στο μέλλον και άλλοι Κύπριοι προπονητές να πετύχουν ανάλογα αποτελέσματα, γιατί η Κύπρος, έχει αρκετή ανάγκη από κάτι τέτοιο.

Προσωπικά, δεν αντιπροσωπεύω μόνο τον εαυτό μου, εργαζόμενος στο εξωτερικό, αλλά εκπροσωπώ εκτός από την καλαθόσφαιρα μας και τον Κύπριο προπονητή»!

Η… Κυπριακή πορεία

Ο Αντώνης Κωνσταντινίδης, εργάσθηκε σε τέσσερις ομάδες στην Κύπρο (Ομόνοια, ΕΘΑ, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα) και του ζητήσαμε, να αναφερθεί στις ντόπιες του επιτυχίες:

«Οι επιτυχίες μου, ξεκίνησαν από την ΕΘΑ και μαζί της, φθάσαμε στις πρώτες κατακτήσεις Τίτλων στην ιστορία της, γεγονός που την… απεγκλώβισε από τον ορισμό της μικρομεσαίας ομάδας. Στην κορυφή, φθάσαμε και με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ κατά το σύντομο μου πέρασμα από τον Απόλλωνα, η ομάδα είχε τερματίσει στην 3η θέση (αν και διακόπηκε εκείνη η διοργάνωση), που ήταν η ψηλότερη, για παραπάνω από 10 χρόνια, όσον αφορά την ομάδα της Λεμεσού.

Κάτι όμως που δεν θα ξεχάσω, ήταν η μεγάλη πρόκριση με την ΕΘΑ , πάνω στη Γερμανική Άρτλαντ Ντράγκονς»!

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*