Αν μη τι άλλο στο Γυναικείο, συνέβη κάτι που σταμάτησε το… 1992!

Τη στιγμή που η κατάσταση στο Γυναικείο Πρωτάθλημα, δεν είναι αρεστή σε κανέναν (ούτε και για τις ίδιες τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στη φετινή διοργάνωση) και να μη… μακρηγορούμε ξανά επί του θέματος, πιο κάτω θα δούμε ένα εντυπωσιακό στοιχείο, που είχε να συμβεί από το 1993, μέχρι και το 2021!

Κάτι, που κράτησε για 28 ολόκληρα χρόνια δηλαδή…

Τι έγινε λοιπόν;

Σε αυτά τα 28 χρόνια, δηλαδή με τελευταία χρονιά, το 1992, μια άλλη ομάδα, πλην της ΑΕΛ και του Κεραυνού, κατέκτησε τον Τίτλο της Πρωταθλήτριας, κάτι που… ξανάγινε το 2021!

Σε αυτό το… μεσοδιάστημα λοιπόν, η ΑΕΛ κατέκτησε 15 φορές τον Τίτλο και άλλες 12, ο Κεραυνός!

(Θυμίζουμε ότι το 2020, δεν ολοκληρώθηκε η διοργάνωση, λόγω πανδημίας)

Στις πέντε πρώτες διοργανώσεις, κατέκτησαν από δυο Τίτλους, οι Ολυμπιάδα και η ΕΝΑΔ, ενώ η ΕΘΑ, αναδείχθηκε μια φορά Πρωταθλήτρια.

Από το 1993, ξεκίνησε η διπλή παντοκρατορία της ΑΕΛ και του Κεραυνού, για να έλθει η Ανόρθωση το 2021 να δώσει τέλος σε αυτό και ενώ κατά την περασμένη χρονιά, ήταν η Αναγέννηση Γερμασόγειας που κατέκτησε (για πρώτη φορά στην ιστορία της) τον Τίτλο!

Σε αυτά τα 28 χρόνια που οι ΑΕΛ, Κεραυνός, κυριαρχούσαν, αυτό που ξεχωρίζει, ήταν οι έντεκα διαδοχικές κατακτήσεις Τίτλων από την ομάδα της Λεμεσού (από το 2006 ως το 2016, που παραμένει το μεγαλύτερο σερί κατακτήσεων, τόσο σε Ανδρικό, όσο και σε Γυναικείο επίπεδο).    

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*