Αποκόμισαν τεράστιες εμπειρίες!

Το πρώτο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης 3×3 στο Warendorfτης Γερμανίας ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες που εκπροσώπησαν την χώρα μας να έχουν εντυπωσιακή παρουσία. Σε μια εξαιρετικά απαιτητική διοργάνωση στην παρουσία 23 ομάδων από 17 χώρες.

Ξεκινώντας  από τους ομίλους όπου στον Α όμιλο, η Εθνική Κύπρου1 βρήκε απέναντι της, τις εθνικές ομάδες των Μαρόκο, Κορέα, Γαλλίας2, Γερμανία2 και Μπαγκλαντές2.  Κατάφερε να επικρατήσει της ομάδας του Μπαγκλαντές2 την πρώτη μέρα, την δεύτερη μέρα επικράτησαν της Γερμανίας2 χάνοντας στα σημεία από την Γαλλία2, κατακτώντας την 4η θέση στο όμιλο της.

Στον B όμιλο, είχαμε την παρουσία της Εθνικής Κύπρου2 η οποία βρήκε απέναντι της, τις εθνικές ομάδες των Λιθουανία, ΗΠΑ, Μογγολία, Κορέα2 και Ολλανδία.  Την πρώτη μέρα οι διεθνείς μας δεν κατάφεραν να γευτούν την χαρά της νίκης, την δεύτερη μέρα κατάφεραν να επικρατήσουν της Ολλανδίας στον τελευταίο αγώνα των ομίλων, κατακτώντας την 5η θέση στον όμιλο τους.

Το Βράδυ της ίδιας μέρας είχαμε και τον καθιερωμένο διαγωνισμό τριπόντων με τον Γιώργο Τάλλαρηνα αντιπροσωπεύει την εθνική μας, για την ιστορία νικητής αναδείχτηκε ο Ηλίας Κάρδαμης, ο Ελληνικής καταγωγής Ολλανδός.

Στην Φάση των 32 η Εθνική Κύπρου1 επικράτησε του Μπαγκλαντές2 περνώντας στους 16, εκεί βρήκε απέναντι της, την ομάδα της Λιθουανίας από την οποία δέχτηκαν την ήττα.  Στην φάση διεκδίκησης της 9ης θέσης έχασε από την ομάδα της Μογγολίας. Η εθνική μας ομάδατην τελευταία μέρα στάθηκε για ακόμη μια φορά άτυχη αφού ένας τραυματισμός την άφησε χωρίς αλλαγή, παρόλα αυτά αντιμετώπισε την ομάδα της Γαλλίας2 από την οποία ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με ένα πόντο διαφορά επικρατώντας στον τελευταίο αγώνα της Ολλανδίας2 κατέκτησε τελικά την 15η θέση.  Η Εθνική Κύπρου2 βρήκε απέναντι της στην φάση των 32 την ομάδα του Καναδά γνωρίζοντας την ήττα στα σημεία, επικράτησε για ακόμη μια φορά της Ολλανδίας.  Την τελευταία μέρα η εθνική μας ομάδα βρήκε απέναντι της, την ομάδα της Γερμανίας2 της οποίας επικράτησε χάνοντας στον τελευταίο της αγώνα από την Κορέα2 κατακτώντας τελικά την 17η θέση.Απόψε είναι η τελετή λήξης αγώνων και ξημερώματα επιστροφή των ομάδων μας.

Οι ομάδες μας κατάφεραν να πάρουν θετικά σχόλια από όλους σχεδόν τους συμμετέχοντες για το ταλέντο και την μαχητικότητα τους.  Για εμάς μόνο περηφάνια μπορεί να είναι το αίσθημα που θα μπορούσαμε να έχουμε από τους διεθνείς μας.  Ένα μεγάλο μπράβο ξεκινώντας από τον τεχνικό των ομάδων μας Αντώνη Ασιήκαλη ο οποίος ήταν ο εγκέφαλος πίσω από όλες τις επιτυχίες της εθνικής μας σε Παγκόσμιο επίπεδο.  Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στους διεθνείς μας οι οποίοι μας έκαναν περιφανούς,Κύπρος 1 Αλέξανδρο Τσιελέπα, Αντώνη Νεοφύτου, Γιώργο Τάλλαρη και Σάββα Μαυρομμάτη καιΚύπρος2 Κωνσταντίνο Κοντογιώργη, Κυριάκο Χαραλάμπου, Μαρκ Μπούτρο και Δημήτρης Ματθαίου.Μαζί με την αποστολή είχαμε και την διεθνή διαιτητής Μαρία Ιγνατίου, η οποία επίσης συμμετέχει σε αγώνες της διοργάνωσης.Yυπεύθυνος αποστολής ήταν ο ΑντισυνταγματάρχηςΚ. Κωνσταντίνου και αρχηγός της ομάδας ο ΑντισμήναρχοςΚ. Αγαθοκλής.

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*