Αταμάν: «Ήθελα μεγαλύτερο σεβασμό στον εθνικό μας ύμνο»

Μετά το Ελλάδα – Τουρκία ο προπονητής της γειτονικής χώρας, Εργκίν Αταμάν, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα αλλά τον απογοήτευσε η αποδοκιμασία του τουρκικού εθνικού ύμνου. Τι είπε για το παιχνίδι και για το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη.

Αναλυτικά:

«Θέλω να πω κάτι σημαντικό. Ήταν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα για μπάσκετ, το να βλέπεις το καλοκαίρι σε ένα φιλικό περίπου 20.000 κόσμο, είναι εντυπωσιακό, για μένα ως προπονητή μπάσκετ. Φυσικά ως εθνική ομάδα Τουρκίας ήρθαμε να παίξουμε το παιχνίδι, αλλά θέλαμε μεγαλύτερο σεβασμό για τον εθνικό μας ύμνο. Είμαι λίγο αναστατωμένος για αυτό, θεωρώ πως είμαστε φίλοι και γι’ αυτό παίζουμε φιλικά παιχνίδια. Ο κόσμος ενθουσιάζεται να βλέπει παίκτες υψηλού επιπέδου. Γιατί η FIBA δεν κάνει ένα τέτοιο τουρνουά επίσημο, να στέλνει διαιτητές και να στέλνει δικούς της διαιτητές, έχοντας τα πάντα υπό τον έλεγχό της; Το ίδιο και στα παιχνίδια της Τουρκίας. Γιατί να σφυρίζουν Έλληνες στην Ελλάδα, Τούρκοι στην Τουρκία και Σέρβοι στη Σερβία. Αν θέλουμε να βελτιώσουμε το μπάσκετ, πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Δεν ένιωσα άνετα με τρεις Έλληνες διαιτητές. Όλοι είδαν ότι το μπάσκετ για τις εθνικές ομάδες είναι πολύ σημαντικό. Κι εμείς είχαμε 16.000 θεατές με τη Σλοβενία, στο Σλοβενία-Σερβία επίσης ήταν sold out. Θα πρέπει να βρεθεί λύση και για τα παιχνίδια που γίνονται μέσα στη σεζόν. Ίσως οι παίκτες ΝΒΑ να μη γίνεται να έρθουν, αλλά θα πρέπει να μπορούν να παίξουν όλοι οι καλοί παίκτες».

«Σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι, ήταν ένα πολύ καλό και χρήσιμο φιλικό. Έχουμε μέσο όρο ηλικίας τα 24 χρόνια, με παιδιά που αποκτούν εμπειρίες. Η ελληνική ομάδα είναι εξαιρετική, έπαιξε και χωρίς τον Γιάννη και τον Παπαπέτρου. Είναι ένα από τα φαβορί για το Ευρωμπάσκετ. Για μας ο στόχος είναι να πάρουμε μετάλλιο. Είδα τα Power Rankings και μας είχαν έκτους. Νομίζω πως είναι σωστό, αν δεις και τις άλλες ομάδες. Μια ρεαλιστική κατάσταση. Εμείς θέλουμε να ανέβουμε από αυτή την έκτη θέση και να πάρουμε μετάλλιο. Με όλο τον σεβασμό απέναντι σε ομάδες όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, η Σλοβενία και η Σερβία. Πιστεύω πως θα είναι ένα πολύ όμορφο Ευρωμπάσκετ».

«Εξακολουθώ να αγαπώ την Ελλάδα. Πάντα την αγαπώ και νιώθω άσχημα όταν ακούω χιλιάδες κόσμου να μη σέβονται τον ύμνο μας. Δεν είναι καλό. Ο κόσμος επηρεάζεται από την πολιτική κατάσταση και τα media που δημιουργούν αυτόν τον εθνικισμό. Ως άνθρωπος του αθλητισμού έχω μεγάλο αθλητισμό για το ελληνικό μπάσκετ και γι’ αυτό είμαστε εδώ, γι’ αυτό το τουρνουά».

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*