Αυτός ο θαυμάσιος κύριος Ντάνιελ Νέλσον, πρόλαβε να μας αφήσει μια βαριά κληρονομιά!  

Εμένα, να με θυμηθείτε!

Όταν πέρσι, τέτοιον καιρό περίπου, από την οδό Παπανικολή, ανακοίνωναν την πρόσληψη του Ντάνιελ Νέλσον (27/04/1984), ως επιλογή για τον πάγκο της Ομόνοιας, κάποιοι… καταβλήθηκαν από ένα παράξενο συναίσθημα, διαβάζοντας τον (καλαθοσφαιρικό) βίο και την πολιτεία του, όταν έφθασαν στο σημείο αναφοράς για τη χώρα καταγωγής του.

Ιρλανδική Δημοκρατία (γνωστή και ως ΕΫΡΕ).

Όταν λοιπόν μας συστήθηκε και εμφανισιακά, αυτό το… παράξενο συναίσθημα, έγινε ακόμα εντονότερο για κάποιους (εγκεφάλους).

Νεαρός, κοντός (μη… μπασκετικό κορμί), ήρεμος, ευγενικός, προσιτός συνομιλητής, καλός ακροατής, γνώστης ακόμα και για θέματα εκτός καλαθόσφαιρας (όπως η μουσική). Μια απλή περιγραφή, τόσο του εξωτερικών, αλλά (κυρίως) των εσωτερικών του «συστατικών».

Ερχόμενος λοιπόν στην πατρίδα μας, όντας προερχόμενος από μια σχολή που είναι διάσημη ανά τον κόσμο για άλλα πράγματα (κυρίως στην ιστορία και στη μουσική), αλλά όχι για την καλαθόσφαιρα, ήταν ο πρώτος σε όλη μας την ιστορία, ως πρωτάθλημα, που ερχόταν για να εργασθεί στην Κύπρο, από την Ιρλανδική Δημοκρατία.

Όταν δε, το «πρότζεκτ», που του παρέδωσαν οι (ομόχρωμοι επί της Εθνικότητας του) πράσινοι ιθύνοντες, ήταν από εκείνα, που δεν τα λες και μεγαλεπήβολα (κάθε άλλο για την περίπτωση), ο Ντάνιελ Νέλσον, άρχισε να δουλεύει σε ένα χώρο, που δεν ήξερε κανέναν και δεν τον ήξερε κανείς!

Αυτό βέβαια και αν ήταν το σημαντικό, πιο σημαντικό και από το γεγονός ότι είχε να δουλέψει με «φτηνά υλικά δεύτερης χρήσης, αλλά και άβγαλτα»…

Δηλαδή, με μιαν ομάδα χαμηλού βαλαντίου, με παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο σε άλλες ομάδες και παραχωρήθηκαν στην Ομόνοια, για να κάνουν το «αγροτικό» τους, αλλά και νεαρούς, που θα… λάμβαναν το «βάπτισμα του πυρός» στην 1η κατηγορία!

Μια ομάδα, με περιορισμένο έμψυχο δυναμικό…

Σε αυτήν την «εξίσωση», θα ήταν ατόπημα να μην προστεθεί και το γεγονός ότι, είχε να δουλέψει σε ένα γήπεδο με αρκετά οργανωτικά προβλήματα…

Αυτό, είναι πάρα πολύ σημαντικό!

Αλλά, να μην τα… αναλύσω περισσότερο όλα αυτά…

Τα αποτελέσματα «μίλησαν» από μόνα τους!

Έτσι, επί συνοπτικού, όταν στις αρχές, η Ομόνοια κατέγραφε μιαν (απλά) καλή πορεία, οι ίδιοι… εγκέφαλοι (προφανέστατα), γνωμάτευσαν ότι είναι θέμα χρόνου, να… ξεφουσκώσει η (φτωχή, εκτός των άλλων) ομάδα του Ντάνιελ Νέλσον, αλλά κάπου αυτές οι… εμπνεύσεις χάθηκαν, (ειδικά) μετά από εκείνην την εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη, μέσα στο «Κίτιον», πάνω στην πανίσχυρη ΑΕΚ!

Στο τέλος, η Ομόνοια έφθασε στο μόλις… μισό βήμα από την είσοδο στην 4αδα των πλέι-οφ, χάνοντας στον τρίτο προημιτελικό, εκτός έδρας από την Ένωση, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα σημεία και με σκορ (νικών/ηττών) 2-1…

Αυτή ήταν λοιπόν η πορεία της ομάδας που είχε να δουλέψει ο άγνωστος μεταξύ αγνώστων (προερχόμενος από μιαν άγνωστη και άσημη καλαθοσφαιρική σχολή) Ντάνιελ Νέλσον, της ομάδας που απαρτιζόταν από «φτηνά υλικά δεύτερης χρήσης, αλλά και άβγαλτα»…

Δίδαγμα και κληρονομιά!

Ο Ντάνιελ Νέλσον, θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ρουμανία. Νεαρός ακόμα, πλην όμως κατά ένα χρόνο πιο έμπειρος, αυτό που απέδειξε, είναι ότι έχει όλα τα φόντα, για να ανέβει πολύ ψηλά!

Προσωπικά, το πιστεύω ακράδαντα!

Όπως έγραψα και στην αρχή, εμένα θα με θυμηθείτε!

Γιατί όμως είμαι τόσο σίγουρος;

Χρειάζεται μια πνευματική ανάλυση (ή και επεξήγηση) κάποιων πραγμάτων. Χρειάζεται μια εμβάθυνση αυτών των πραγμάτων…

Διαβάζοντας κανείς προσεκτικά το παραπάνω κείμενο, εύκολα εξάγει ως κεντρικό νόημα, ότι μέσα από το πέρασμα του από την πατρίδα μας, αυτός ο ωραίος τύπος, ο Ντάνιελ Νέλσον, μας δίδαξε, ότι η πίστη, η προσήλωση και η αντοχή, είναι οι ακατανίκητες (από όλες τις… ανέσεις και κάθε λογής εκσυγχρονισμούς) πρώτες ύλες, εφόσον χρησιμοποιηθούν σωστά, τα αποτελέσματα είναι ζηλευτά!

Μας απέδειξε ότι, οι «πρώτες ύλες», είναι η «αμετακίνητη βάση», για την (κάθε) επιτυχία!!!

*Ήταν ο δικός μου αποχαιρετισμός, σε έναν νεαρό καλαθοσφαιρικό άνθρωπο, που πρόλαβε μέσα σε μόλις μια χρονιά, να μας αφήσει μια βαριά κληρονομιά!

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*