Γιατί ο Λειβαδιώτης;

Μετά την αποχώρηση του Λίνου Γαβριήλ η σκυτάλη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Κύπρου πέρασε στα χέρια του Λείβα. Ποιοι ήταν οι λόγοι που τον έφεραν στο τιμόνι; Ο Dunker αναλύει…

Η νέα εποχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι έντονη με τον απερχόμενο εκλέκτορα να αφήνει πίσω του μια σημαντική κληρονομιά, καθώς προχώρησε σε μια ριζική ανανέωση του ρόστερ, έριξε αισθητά το μέσο όρο ηλικίας δίνοντας ευκαιρίες στη νέα γενιά και πλέον ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης καλείται να αναδείξει τα ταλαντούχα παιδιά, συνδυάζοντάς τα με κάποιες απαραίτητες πινελιές εμπειρίας.

Η ηγεσία της ΚΟΚ είχε εξ’ αρχής τοποθετήσει το όνομα του πρώην τεχνικού του Κεραυνού, ο οποίος πλέον διαπρέπει στο Ισραήλ, σε περίοπτη θέση της λίστας για τη διάδοχη κατάσταση. Οι λόγοι είναι ξεκάθαροι. Παρότι δεν είναι μεγάλος σε ηλικία, το 2015 στέφθηκε Κυπελλούχος με την ΕΘΑ Έγκωμης ως το απόλυτο αουτσάιντερ και στη συνέχεια επί έξι συναπτά έτη κατάφερε να «αναγεννήσει» την ομάδα του Στροβόλου, φέρνοντας ξανά το DNA του Πρωταθλητή, ενώ δημιούργησε κι έναν καλό κορμό παικτών, δείχνοντας σταθερότητα και κυρίως σοβαρότητα.

Το υλικό της νέας γενιάς της Κύπρου θέλει πολλή δουλειά και κυρίως ευκαιρίες. Η μείωση των ξένων σε τρεις έχει βοηθήσει σημαντικά στο όλο σκηνικό. Θα πρέπει να συνεχιστεί το μέτρο για το καλό της κυπριακής καλαθόσφαιρας. Σίγουρα, δεν θα πρέπει να κρυβόμαστε, κάποιοι παίκτες παίρνουν… χαριστικά χρόνο συμμετοχής, όμως η αγωνιστική τριβή τους κάνει καλύτερους. Γεμίζουν εικόνες και εμπειρίες κάτι που θα βοηθήσει.

Ο Λειβαδιώτης παρότι βρίσκεται σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, παρακολουθεί στενά το κυπριακό πρωτάθλημα και έχει προσωπική άποψη για τη φόρμα των παικτών. Σε συνεργασία με το τεχνικό του επιτελείο θα κάνουν «κοσκίνισμα» για να καταλήξουν στις ιδανικές επιλογές και να πάρουν το μάξιμουμ στα παιχνίδια.

Οσο για το μπασκετικό κοινό της Κύπρου, θα πρέπει να υπάρχει υπομονή και στήριξη. Η Εθνική δεν είναι ακόμα σε θέση να κάνει υπερβάσεις όσον αφορά τα αποτελέσματα. Προέχει να υπάρξει μια αξιοπρεπής αγωνιστική εικόνα, με νεαρούς παίκτες στο ρόστερ και θετική ενέργεια στο εσωτερικό της ομάδας. Οι νίκες θα έρθουν στην ώρα τους. Μακάρι να έρθουν και νωρίτερα, αλλά όχι να γίνονται αυτοσκοπός για να μην χάνεται το δάσος μπροστά στο δέντρο.

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*