Γιατί όχι, Final-4 για το Σούπερ-καπ;

Αν και την ιδέα, την είχα αναρτήσει και στην ιστοσελίδα rebound.com.cy, εν τούτοις πιστεύω ότι είναι καιρός, να την επαναφέρω και στο «D»!

Final-4 για το Σούπερ-καπ!

Δεν θα είναι κάτι το ελκυστικό για την καλαθόσφαιρα μας;

Δεν θα είναι και ένας καλός τρόπος, για να αναβαθμισθεί ο θεσμός αυτός;

Από εκεί και πέρα…

Αναγκαστικά, θα είναι πιο έτοιμες τέσσερις ομάδες για να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά, πέραν του ότι, οι τέσσερις αυτές ομάδες, θα έχουν το κίνητρο κατάκτησης ενός Τίτλου!

Προτεινόμενο σύστημα διεξαγωγής (συμμετεχόντων ομάδων):

  1. Ο Πρωταθλητής, ο Κυπελλούχος και οι ομάδες που είχαν τερματίσει στην 2η και 3η θέση (ή ανάλογα, σε περίπτωση που ο Κυπελλούχος, είχε τερματίσει στην 2η, 3η ή 4η θέση).
  2. Ο Πρωταθλητής αν είναι και Κυπελλούχος, τότε να συμμετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στη 2η, 3η και 4η θέση.
  3. Αν ο Κυπελλούχος, δεν είχε τερματίσει στην πρώτη 4αδα, να συμμετάσχει, μαζί με τον Πρωταθλητή και με τις ομάδες που είχαν τερματίσει στη 2η και 3η θέση.
  4. Αν ο φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου, χάσει από τον Πρωταθλητή και πρόκειται για ομάδα που είχε τερματίσει κάτω από τη θέση 4, θα δικαιούται να συμμετάσχει στο Final-4, μαζί με τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 1, 2 και 3.
  5. Σε περίπτωση που ο κάτοχος του Πρωταθλήματος, δεν είναι ο ίδιος, με τον κάτοχο του Κυπέλλου, τότε στην ημιτελική φάση, να μην αγωνίζονται εναντίον η μια ομάδα με την άλλη.

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*