Δίνουν τις «μάχες», αποκτούν εμπειρίες!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το καλαθοσφαιρικό 3×3, ένα άθλημα ακόμα νέο αλλά ήδη Ολυμπιακό, περιλαμβάνεται στο Αθλητικό Πρόγραμμα του CISM. Η Γερμανική  πόλη του Warendorfείναι αυτή που θα διοργανώσειτο πρώτο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ 3χ3.

Το μπάσκετ 3×3 είναι μια γρήγορη, πιο δυναμική έκδοση του κλασικού μπάσκετ, που παίζεται σε εξωτερικούς χώρους και με μουσική. Οι κύριες διαφορές είναι ότι παίζεται σε μόνο ένα καλάθι, ο αριθμός των ατόμων στο γήπεδο περιορίζεται σε τρία ανά ομάδα και το χρονικό όριο για σουτ είναι μόνο δώδεκα δευτερόλεπτα. Κάθε επιτυχημένοσουτ εντός των 6,75 μετράει ένας πόντος, ενώ κάθε επιτυχημένο σουτ εκτός των 6,75 μετράει για δύο πόντους. Το παιχνίδι είναι μία περίοδος 10 λεπτών με ξαφνικό θάνατο στους 21 πόντους. Νικήτρια είναι η πρώτη ομάδα που θα σκοράρει 21 ή η ομάδα με το μεγαλύτερο σκορ στο τέλος των 10 λεπτών. Σε περίπτωση ισοπαλίας κερδίζει η ομάδα που θα σημειώσει πρώτη δύο πόντους.

28 ανδρικές και γυναικείες ομάδες από 17 χώρες θα συμμετάσχουν στο τουρνουά, μια επίσημη εκδήλωση της FIBA, που θα διεξαχθεί στο Bundeswehr Sports School στο Warendorf. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από όλο τον κόσμο: από τη Γαλλία μέχρι την Τανζανία, τη Μογγολία και τον Καναδά, εκπροσωπούνται σχεδόν όλες οι ήπειροι.

Μετά την προκαταρκτική και τεχνική συνάντηση καθώς και τη συνάντηση των διαιτητών που πραγματοποιήθηκε το πρωί της 4ης Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε επίσης χθες η Τελετή Έναρξης και ακολούθησε δεξίωση του Δημάρχου Warendorf.

Στην τελετή έναρξης της εκδήλωσης παρευρέθηκαν ο Υποστράτηγος Abdullahi Maikano, Αντιπρόεδρος Αφρικής και Επίσημος Αντιπρόσωπος CISM για την εκδήλωση, oΤαξίαρχος Dieter Meyerhoff, Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, oΑντισυνταγματάρχης Christian Luetzkendorf, Αρχηγός της Γερμανικής Αντιπροσωπείας προς το CISM, τον Αντισυνταγματάρχη Tom Bellairs, το PCSC Basketball, οι επικεφαλής των αποστολών των συμμετεχόντων χωρών καθώς και τις υψηλές τοπικές και διεθνείς αρχές.

Ο Υποστράτηγος Abdullahi Maikano πήρε τον λόγο για να καλωσορίσει τους συμμετέχοντες: “Είναι χαρά που βρίσκομαι εδώ στο Warendorf και που με καλωσόρισαν τόσο θερμά οι διοργανωτές αυτού του 1ου WMC Basketball 3×3. Είναι προφανές ότι έχει γίνει πολλή δουλειά στις προετοιμασίες του διαγωνισμού και των πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.Ευχαριστώ τον Γερμανό Αρχηγό της Αντιπροσωπείας για τις προσπάθειές του και του προσωπικού του!Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και άλλα μέλη της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεωνκαι της ομάδας τους, για το έργο που έγινε άψογα. Ξέρω ότι θα είναι μια εξαιρετική εβδομάδα. Καλή τύχη σε όλους τους αγωνιζόμενους, αντικατοπτρίζετε πραγματικά το σύνθημα του CISM: “ΦΙΛΙΑ ΜΕΣΩ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ”.

Οι πρώτοι αγώνες ξεκίνησαν χθες με τους προκριματικούς γύρους και οι γαλαζοκίτρινες μπάλες θα πετάξουν στο γήπεδο του αθλητικού σχολείου. Οι προκριματικοί γύροι θα διεξαχθούν στο Maincourt και σε άλλα τρία παραρτήματα, πριν ξεκινήσουν οι αγώνες κατάταξης την Πέμπτη. Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, όπου οι οκτώ πρώτες ομάδες ανδρών και γυναικών θα διαγωνιστούν για το χρυσό, το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο .

Ξεκινώντας με την κλήρωση στην οποία η τύχη για άλλη μια φορά μας γύρισε την πλάτη αφού κληρωθήκαμε με μεγαθήρια. Θετικό κομμάτι της πρώτης μέρας των αγώνων η επικράτηση της Cyprus1 έναντι του Bangladesh.  Οι νεαροί διεθνείς μας, μαζί με τους αξιωματικούς προσπάθησαν για το καλύτερο χωρίς δυστυχώς να καταφέρουν να διπλασιάσουν τις νίκες τις αποστολής μας.

Η αποστολή μας έχει να δώσει ακόμη τέσσερις αγώνες την σημερινή (6/7) μέρα ελπίζοντας για ακόμη καλυτέρα αποτελέσματα.  Εμείς θα είμαστε στο πλευρό των διεθνών μας, στηρίζοντας με όλες μας τις δυνάμεις τις προσπάθειες τους.

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*