«Δεν θα αποφασίσετε εσείς, ποιος θα πέσει στη Β` κατηγορία» (Γιάννης Πέππος)!

Αναμφίβολα, ένας από τους ανθρώπους που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο καλαθοσφαιρικό μας στερέωμα, είναι και ο Γιάννης Πέππος.

Γνωστός βέβαια (και με το παραπάνω) στους παλιότερους, ο Γιάννης Πέππος, έχει γράψει τη δική του ιστορία ως προπονητής σε αρκετές ομάδες, τη στιγμή μάλιστα, που είναι και κάτοχος ενός μοναδικού ρεκόρ, ως ο μοναδικός προπονητής, ταυτόχρονα στην Εθνική Γυναικών, στην Εθνική Κορασίδων και στην Εθνική Νεανίδων, κάτι που έγινε στις αρχές του 2000!

Ωστόσο, η παρακάτω ιστορία θα μας ταξιδέψει στην αγωνιστική περίοδο 1995-1996.

Τότε, που ο Κύπριος προπονητής, είχε το γενικό πρόσταγμα στον Αχιλλέα Αγρού, όταν «η ομάδα των βουνών», αγωνιζόταν στην 1η κατηγορία.

Ήταν λοιπόν, ένα εκτός έδρας παιχνίδι του τότε 2ου γύρου για την κανονική περίοδο, ανάμεσα στους δυο… Αχιλλείς του Πρωταθλήματος, τον Αχιλλέα Καϊμακλίου και αυτόν, του Αγρού, που είχε διεξαχθεί στην Παλλουριώτισσα.

Όλες οι εκτιμήσεις, έδιναν ως μεγάλο φαβορί τον Αχιλλέα Καϊμακλίου φυσικά, που πάλευε για την πρωτιά της κανονικής περιόδου, τη στιγμή που ο συνώνυμος του, από τον Αγρό, πάλευε για να αποφύγει τα πλέι-άουτ.

Να σκεφτεί κανείς μόνο και μόνο, τι παίκτες διέθεταν οι γηπεδούχοι, εύκολα θα αντιληφθεί κανείς, για τι ομάδα μιλάμε (Λεντέσμα, αδελφοί Κυριάκου, αδελφοί Ασσιήκαλη κλπ).

Τι έγινε όμως στο παιχνίδι εκείνο;

Με έναν εκπληκτικό, Χρίστο Σπύρου, η «ομάδα των βουνών», νίκησε με 85-84 και ήταν βέβαια, η μεγαλύτερη έκπληξη του Πρωταθλήματος εκείνου!

Ωστόσο, στην τελευταία φάση του αγώνα εκείνου, έγινε μια αμφισβητούμενη φάση λόγω χρονομέτρου (καλάθι που σημείωσε ο Αχιλλέας Αγρού).

Διαμαρτυρίες, επί διαμαρτυριών και από τις δυο πλευρές, με τον Γιάννη Πέππο, ως συνήθως να μην… κρατιέται σε τέτοιες περιπτώσεις, μέχρι που κάποια στιγμή… «όρμησε» προς τη γραμματεία, λέγοντας στα μέλη της (μεταξύ άλλων) το εξής:

-Δεν θα αποφασίσετε εσείς, ποιος θα πέσει στη Β` κατηγορία, αλλά εμείς δεν πέφτουμε!

Τι έγινε τελικά;

Το καλάθι μέτρησε, ο Αχιλλέας Αγρού, έκανε το «μπαμ» και σύντομα, θα αναφερθούμε και σε κάποιους… τριγμούς που είχαν προκληθεί στον Αχιλλέα Καϊμακλίου, εξ` αιτίας του αποτελέσματος εκείνου!

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*