Δυο γαλαζοκίτρινα ρεκόρ σε πλέι-οφ που ακόμα κρατάνε!

Είναι βέβαια γνωστό ότι η ΑΕΛ, είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις Τίτλων, όπως και η ομάδα με τις περισσότερες συνεχόμενες κατακτήσεις.

Ωστόσο, οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού, έχουν να επιδείξουν και δυο ακόμα ρεκόρ που ακόμα παραμένουν, όσον αφορά τη διαδικασία των πλέι-οφ!

Την αγωνιστική περίοδο 1999-2000, έφθασε ως την ημιτελική φάση των πλέι-οφ, αν και τερμάτισε στη 10η θέση, όταν τελείωσε η κανονική!

Σε πρωτάθλημα των 12 ομάδων, έφθασε ως την 4αδα, καθώς απέκλεισε τον Αχιλλέα Αγρού (προκριματικά για τα προημιτελικά και για τις θέσεις 7 & 10) με 3-2 στο σκορ νικών, αν και είχε μειονέκτημα έδρας. Στην κανονική περίοδο, το σκορ νικών ήταν στο 1-1 καθώς τότε μετρούσαν οι νίκες της κανονικής περιόδου.

Έτσι, προκρίθηκε στα ημιτελικά και εκεί, για τις θέσεις 2 & 7, απέκλεισε τον ΠΑΟ Λεμεσού με σκορ νικών 4-3 και ενώ έχανε στην αρχή με 0-3! Πέραν του ότι, δεν έχει ξαναγίνει τέτοια ανατροπή, η ΑΕΛ έκανε το ρεκόρ, καθώς βρέθηκε στην 4αδα, από τη 10η θέση.

Εκεί, αποκλείστηκε από τον Απόλλωνα με σκορ 4-0.

Όσο για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, η ΑΕΛ έφθασε ως τον τελικό, αν και στην κανονική περίοδο, τερμάτισε στην 6η θέση, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει!

Στην προημιτελική φάση, με συνεχές μειονέκτημα έδρας, απέκλεισε με σκορ νικών 2-0 τον Απόλλωνα (θέσεις 3 & 6) και στην ημιτελική, απέκλεισε τον Κεραυνό, με σκορ νικών 3-1 (θέσεις 2 & 3)!

Στην τελική φάση, έχασε από την ΕΘΑ με σκορ 3-2.

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*