Δυο ζωντανοί θρύλοι του Ερυθρόλευκου Θρύλου, σε συνέντευξη στο «D»! (Video & Pics)

Μαζί έγραψαν μιαν από τις μεγαλύτερες διακρίσεις του Κυπριακού αθλητισμού!

Αν και το μαζί, είναι σχετικό γιατί πρόκειται μιας ταυτόχρονης εποχής, αν και οι δυο ήταν… χώρια, ντυμένοι όμως, με τη φανέλα που έχει στο στήθος, ζωγραφισμένο τον Ολυμπιονίκη έφηβο!

Το σύμβολο του Ολυμπιακού του Πειραιά, της δημοφιλέστερης ομάδας στην Ελλάδα, με απανταχού οπαδούς σε όλα τα μήκη και πλάτη, του Ελληνισμού!

Για το ποιος είναι ο Ολυμπιακός, το τι εστί Ολυμπιακός, φυσικά δεν… χρειαζόμαστε εμείς για να το αναλύσουμε…

Όμως, το να διατελέσουν, τον ίδιο καιρό, αρχηγοί στα δυο δημοφιλέστερα αθλήματα, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού, σε καλαθόσφαιρα και ποδόσφαιρο, αυτοί οι δυο Κύπριοι, πως να μην είναι μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις του αθλητισμού μας…

Σταύρος Παπαδόπουλος και Ανδρέας Κοζάκης!

Δυο «ιερά τέρατα», που δοξάστηκαν και δόξασαν την ερυθρόλευκη φανέλα, βρέθηκαν μαζί, κατόπιν της δικής μας ιδέας, να τους φέρουμε σε ένα τετ-α-τετ, στο οποίο, είπαν τόσα πολλά ουσιώδη και θυμήθηκαν περισσότερα…

Όλα όσα ειπώθηκαν, προβάλλονται στο βίντεο που ετοιμάσαμε για σας και αμέσως πιο κάτω, παραθέτουμε όλα όσα μας είπαν οι Ανδρέας Κοζάκης και Σταύρος Παπαδόπουλος…

Περιεχόμενο που θα ξυπνήσει χιλιάδες αναμνήσεις στους παλιούς και θα είναι τόσο χρήσιμο για τους νέους!

Video της συνέντευξης:

Πως βρέθηκαν στον Ολυμπιακό

Ανδρέας Κοζάκης:

«Ο Ολυμπιακός με είχε δει στους αγώνες του Μακάρειου Τουρνουά, στο οποίο μετείχε και η ομάδα του Πειραιά, ενώ προπονητής στον Ολυμπιακό, ήταν ο Κώστας Μουρούζης».

Σταύρος Παπαδόπουλος:

«Ο άνθρωπος που με… σύστησε στον Ολυμπιακό, όταν αγωνιζόμουν στον Εθνικό, ήταν ο κουμπάρος μου, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Σταύρος Σιδεράς, λόγω της γνωριμίας του με τον τότε αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Μέλιο».

Ο πρώτος τους προπονητής και οι πρώτοι συμπαίκτες

Σταύρος Παπαδόπουλος:

«Πρώτος μου προπονητής, ήταν ο Τόζα Βεσελίνοβιτς και κάποιοι από τους πρώτους μου συμπαίκτες στον Ολυμπιακό, ήταν οι Κρητικόπουλος, Κυράστας, Λοσάντα, Καραβίτης».

Ανδρέας Κοζάκης:

«Ο πρώτος μου προπονητής ήταν ο Κώστας Μουρούζης και συμπαίκτες μου, ήταν οι Καστρινάκης, Γιάτζογλου, Διάκουλας, Μελίνι. Όλοι τους, Ελληνοαμερικανοί»!

Όταν φόρεσαν το περιβραχιόνιο!

Ανδρέας Κοζάκης:

«Όταν αποχώρησαν από τον Ολυμπιακό, οι Γιατζόγλου, Καστρινάκης, ανατέθηκε σε εμένα η αρχηγία της ομάδας».

Σταύρος Παπαδόπουλος:

«Η αρχηγία, μου ανατέθηκε στον δεύτερο μου χρόνο στον Ολυμπιακό κατά την προετοιμασία στην Αυστρία και κατόπιν ψηφοφορίας».

Κορυφαία στιγμή στον Ολυμπιακό

Σταύρος Παπαδόπουλος

«Για μένα, ήταν το πρώτο νταμπλ, που κατέκτησε ο Ολυμπιακός με εμένα αρχηγό, το 1981. Ως αρχηγός του Ολυμπιακού, είχα υψώσει και τα δυο τρόπαια»!

Ανδρέας Κοζάκης

«Για εμένα, ήταν ο ημιτελικός για το κύπελλο, με αντίπαλο τον Πανιώνιο, το 1986. Στο παιχνίδι εκείνο, είχα πιάσει εξαιρετική απόδοση».

Πως τελείωσε η καριέρα τους στον Ολυμπιακό

Ανδρέας Κοζάκης

«Απότομα και άδοξα. Ο σοβαρός μου τραυματισμός στον τελικό του 1986 με τον Παναθηναϊκό, ήταν για μένα, το τέλος. Έπεσε άτσαλα πάνω μου ο Αργύρης Παπαπέτρου και αμέσως είχα καταλάβει ότι εκεί, τελείωνε η καριέρα μου»…

Σταύρος Παπαδόπουλος

«Είχα αρχίσει να σκέφτομαι την επιστροφή στην Κύπρο, όταν έπιασα τα 33 και έτσι ήλθα πίσω στον Πεζοπορικό, παρότι ο πρόεδρος Σταύρος Νταϊφάς, ήθελε να μείνω και μάλιστα, μου είχε προσφέρει δουλειά και να αναλάμβανα πόστο στην ομάδα».

Mε τις θερμές μας ευχαριστίες

Η συνέντευξη, πραγματοποιήθηκε σε γραφείο… αθλητικά διαμορφωμένο, το οποίο ανήκει στον (ερυθρόλευκων αισθημάτων) πρόεδρο του Διγενή Ακρίτα Μόρφου κ. Κρις Σοφρωνίου και η βιντεοσκόπηση, όπως και η επεξεργασία, ήταν μια θαυμάσια δουλειά της παίκτριας της ΕΝΑΔ, Αντιγόνης Αναξαγόρου.

Όλο το προσωπικό του «D», απευθύνει και στους δυο τις ολόθερμες του ευχαριστίες!!!

Φωτορεπορτάζ:

Με ένα κασκόλ της μεγάλης τους αγάπης…
Με τον αρχισυντάκτη της ιστοσελίδας μας, Μάριο Πολυδώρου
Με τον, ερυθρόλευκων αισθημάτων, πρόεδρο του Διγενή Ακρίτα Μόρφου κ. Κρις Σοφρωνίου
Εξαίρετη η δουλειά (Video & Pics) της επίσης ερυθρόλευκων αισθημάτων, Αντιγόνης Αναξαγόρου

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*