Δυο μπασκετικοί θα βραβευθούν από την ΕΑΚ!

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, δυο άνθρωποι της καλαθόσφαιρας, θα βραβευθούν κατά την 49η γιορτή των Αρίστων της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, κάτι βέβαια που αποτελεί και μια μεγάλη διάκριση για το άθλημα!

Ο ένας είναι ο Τάκης Λύρας για τον οποίο βέβαια οι συστάσεις είναι περιττές…

Το ίδιο όμως ισχύει και για τον Αντώνη Κωνσταντινίδη, που τώρα αναδεικνύει την Κύπρο στο Ουγγρικό Πρωτάθλημα!

Η ανάρτηση της ΕΑΚ:

Τρεις άνθρωποι που πρόσφεραν και προσφέρουν ακόμη στον Κυπριακό Αθλητισμό, ο κάθε ένας από το άθλημα με το οποίο ασχολήθηκε, θα τιμηθούν στη 49η Γιορτή των Αρίστων της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Πρόκειται για τους Τάκη Λύρα, Ηλία Μιχαηλίδη και Αντώνη (Τόνι) Κωνσταντινίδη, οι οποίοι επιλέχθηκαν από το Δ.Σ. της ΕΑΚ όπως λάβουν αντίστοιχα τα έπαθλα ΟΠΑΠ «Μακρόχρονης και Εξαίρετης Προσφοράς», «Ήθους Θεόδωρος Στυλιανού» και «Στέλιος Κυριακίδης».

ΕΠΑΘΛΟ ΟΠΑΠ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Τάκης Λύρας

«Είμαι πολύ συγκινημένος, ευχαριστώ την ΕΑΚ. Πιστεύω ότι επάξια επιβραβεύει τους ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αθλητισμό» δηλώνει ο Τάκης Λύρας στον οποίο θα απονεμηθεί το Έπαθλο ΟΠΑΠ «Μακρόχρονης και Εξαίρετης Προσφοράς» και συμπληρώνει: «Το αφιερώνω σε όλους τους αφανείς ήρωες που επί δεκαετίες αφιέρωσαν την προσπάθειά τους στην ανάπτυξη του αθλητισμού».

Ο Τάκης Λύρας αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον κυπριακό αθλητισμό και κυρίως την καλαθόσφαιρα. Αγάπησε όσο λίγοι το άθλημα και ανέδειξε πολλά ταλέντα και τους έκανε σπουδαίους καλαθοσφαιριστές. Υπήρξε και μεγάλος αθλητής στα 400μ. με εμπόδια, ενώ το 1965 ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες της ίδρυσης της κυπριακής καλαθόσφαιρας. Συνδέθηκε με τον Αχιλλέα Καϊμακλίου, κτίζοντας μία πανίσχυρη ομάδα η οποία «σάρωνε» τα τρόπαια. Εργάστηκε, επίσης, σε ΑΠΟΕΛ, ΕΝΑΔ Αγίου Δομετίου, Κεραυνό Στροβόλου, όλες τις Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών και ήταν ιδρυτής και της Εθνικής ομάδας Ενόπλων. Μάλιστα, το 1985 πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, οι οποίοι έγιναν στο Σαν Μαρίνο.

ΕΠΑΘΛΟ ΟΠΑΠ «ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ»

Τόνις Κωνσταντινίδης

Το Έπαθλο ΟΠΑΠ «Στέλιος Κυριακίδης», το οποίο απονέμεται σε άτομα που εκπροσωπούν επάξια την Κύπρο στο εξωτερικό, θα δοθεί στον προπονητή καλαθόσφαιρας Αντώνη (Τόνι) Κωνσταντινίδη, ο οποίος για επτά χρόνια διαπρέπει στο εξωτερικό. «Ευχαριστώ την ΕΑΚ, αποτελεί τεράστια τιμή το συγκεκριμένο έπαθλο για εμένα. Είναι ένας είδος επιβράβευσης για τη δουλειά στο εξωτερικό, όπου βρίσκομαι εδώ και επτά χρόνια. Χρονιά με χρονιά είναι ακόμη καλύτερα» αναφέρει ο έμπειρος κόουτς. Στη συνέχεια προσθέτει: «Έφθασα στο πιο ψηλό επίπεδο, εργάστηκα στην Ελλάδα και επίσης Ρουμανία και Ουγγαρία, που μπασκετικά είναι σε καλό επίπεδο. Προσπαθώ με τον τρόπο μου, τη δουλειά μου, να διαφημίσω την Κύπρο».

Ο 47χρονος προπονητής ξενιτεύτηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 2014-15 για λογαριασμό της ρουμανικής Ενέρτζια κι από τότε, με εξαίρεση την περίοδο 2017-18, όταν κάθισε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ και ένα διάστημα τη σεζόν 2019-20 στον Απόλλωνα, βρίσκεται σε πρωταθλήματα του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, εργάστηκε σε Σιγκάλ Πρίστινα (Κόσοβο, σε δύο χρονικές περιόδους), Εθνική Αλβανίας, Ρέθυμνο (Basket League Ελλάδας), Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία), ενώ από το 2020 μέχρι σήμερα είναι στην Κορμέντ Ουγγαρίας. Στην Κύπρο υπήρξε προπονητής σε Ομόνοια, ΕΘΑ, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα, ενώ υπήρξε και Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*