Η Έλενα των ονείρων μας!

Η Κύπρος ζει μεγάλες στιγμές (και) στη γυναικεία καλαθόσφαιρα. Η αλλαγή σελίδα ήταν ριζική. Ο Ηρακλής Πιττάκας έφερε κάτι διαφορετικό, φρέσκο και νεανικό και το χρυσό μετάλλιο στους ΑΜΚΕ είναι γεγονός. Κάτι πρωτόγνωρο και α μη τι άλλο εντυπωσιακό, με μια Έλενα Πηλακούτα… να την πιεις στο ποτήρι! 

Πώς κατάφερε ένα… ακατέργαστο διαμάντι με παραπανήσια κιλά, να γίνει μια τόσο ποιοτική και ντελικάτη παίκτρια; Μόνο με σκληρή δουλειά και θέληση! Ρωτήστε και τον θρύλο μας, Τάκη Μιραλλάη, ο οποίος είχε επιμείνει τόσο για εκείνη όταν την έχριζε βασική σέντερ της υπέροχης ομάδας που δημιουργήσει στη νεανική ΕΝΑΔ.  

Ο δρόμος προς τις ΗΠΑ της άνοιξε νέους ορίζοντες και η δυναμική σέντερ ήταν αποφασισμένη να περάσε σε άλλο επίπεδο. Οι μπασκετικές βάσεις που είχε αποκομίσει από τα ανήλικα χρόνια της ήταν σημαντικές και αποτέλεσαν πολύτιμο εφόδιο. Δεν την έκαναν όμως να επαναπαυτεί. Δεν άφησε τον εαυτό της να γίνει η… μία από τις πολλές. Δούλεψε, βελτιώθηκε και οδεύει προς την ολοκλήρωσή της σαν παίκτρια.  

Η επιβλητική παρουσία που είχε στους ΑΜΚΕ λέει πολλά. Το τεχνικό τιμ της έδωσε ηγετικό ρόλο, με την εξαιρετική δημιουργό, Μπέτυ Ακαθιώτου να την «ταΐζει» εξαιρετικά. Η Έλενα με τις φοβερές τοποθετήσεις της κοντά στο καλάθι και την ευστροφία της, εντυπωσίασε. Δεν είναι η μόνη. Η νέα γενιά πήρε τα ηνία και… ποιος την πιάνει.

Μακάρι το γυναικείο μπάσκετ να πάρει επιτέλους σημασία στην Κύπρο και να μπορέσουν τα σωματεία να κρατήσουν τα «χρυσά» μας κορίτσια εδώ. Αλλιώς θα τα χαίρονται στο εξωτερικό και απλά εμείς θα τις θαυμάζουμε τα καλοκαίρια με την Εθνική Ομάδα… 

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*