Η ιστορία γράφεται και σήμερα!

Όποιος ξεχνάει το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ζήσει αύριο…

Λέει ένα γνωμικό και αυτό, δεν ισχύει μόνο για το άθλημα της καλαθόσφαιρας, αλλά και για τον κάθε τομέα της ζωής.

Αυτό ακριβώς λοιπόν, είναι που ισχύει και για την Κυπριακή καλαθόσφαιρα, όπου τη… στροφή στην ιστορία του αθλήματος, δεν είναι οι πολλοί που ξέρουν τους… ελιγμούς για να τη χειριστούν και ο λόγος, δεν είναι μειονεκτικός για τους νεότερους.

Απλά επειδή δεν την έχουν ζήσει (βιώσει) και όσο καλή και αν είναι η δουλειά που θα κάνουν, πάνω σε αυτόν τον τομέα, από τη στιγμή που λείπει η παρουσία (ανθρωπίνως αδύνατο βέβαια), λείπει το πλέον σημαντικό!

Είναι απλό…

Με (πάντα) καλοπροαίρετη διάθεση λοιπόν, η ιστορία, επιβάλλεται να εκτιμάται, αλλά για να εκτιμηθεί, επιβάλλεται τόσο η προβολή της, όσο και οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα τη διδάξουν στους νεότερους…

Κλείνοντας, απαραίτητη είναι και μια επισήμανση.

Επειδή η ιστορία του αθλήματος στην Κύπρο, αρχίζει από (πολύ) πιο πριν, τη σύσταση της Ομοσπονδίας, όλοι αυτοί που από τότε, έχουν περάσει στο πάνθεο, η κάθε μέρα της ζωής τους, από τη στιγμή που φορούσαν τη φόρμα, έπιαναν τη μπάλα, σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε προπόνηση, η κάθε στιγμή αυτή, γραφόταν στην ιστορία.

Αυτό είναι κάτι που ισχύει και για τους σημερινούς, οι οποίοι κάποια στιγμή στο μέλλον, θα ήθελαν να δουν το όνομα τους να αναγράφεται σε αυτό το πάνθεο!

Γι` αυτό και ο ορισμός περί… αυριανής καταδίκης!

Άρα, όπως αναφέρεται και στον τίτλο του κειμένου… Η ιστορία γράφεται και σήμερα!

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*