Η περιγραφή του Πετράν στο ΠΑΕΚ-ΟΦΗ, για μιαν πολύτιμη φωτογραφία!

Κατ` αρχήν, μια επισήμανση. Η σημερινή ΠΑΕΕΚ, αρχικά ονομαζόταν ΠΑΕΚ, ως το 1977.

Ο Ανδρέας Τζαβέλλας, ανέβασε τη φωτογραφία του κειμένου, για να… ακολουθήσει ο Πέτρος Χ`Χριστοδούλου και να δώσει τη δική του, αγωνιστική περιγραφή, τότε που διοργανώνονταν οι αγώνες για το Πανελλήνιο Επαρχιακό Πρωτάθλημα.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, είναι από την αναμέτρηση, ανάμεσα στην ομάδα της Κερύνειας και στον ΟΦΗ, παιχνίδι που έγινε το 1972 στο γήπεδο του Ιωνικού, στη Νίκαια.

Η περιγραφή του «Πετράν», είναι η ακόλουθη, ακριβώς όπως την έγραψε:

«Τέτοιες μέρες πριν από 50 χρόνια. Πανελλήνιο Πανεπαρχιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας. Η μεγάλη ΠΑΕΚ αντιμετωπίζει τον πρωταθλητή Κρήτης, ΟΦΗ, στο γήπεδο του Ιωνικού Νικαίας (από όπου “βγήκε” ο Παναγιώτης Γιαννάκης), που ήταν ακόμη “ανοιχτό”. Τότε η δικτατορική εξουσία το ονόμαζε Εθνικό Αθλητικό Κέντρο “21ης Απριλίου”, αργότερα έλαβε την ονομασία Εθνικό Γυμναστήριο “Πλάτων”. Δεξιά κάνει προσπάθεια ο δεινός σουτέρ, ελ (φόργουορντ) Πανίκος Πάρπας. Ο πλέι μέικερ Αλέκος Ιακωβίδης κάτω από το καλάθι έτοιμος να διεκδικήσει ριμπάουντ αν δεν μπει η μπάλα (που μπήκε), αριστερά ο πίβοτ (πάουερ φόργουορντ) Φίλιος Φυλακτής. Νίκησε η ΠΑΕΚ, φυσικά, ύστερα από ένα νευρικό παιχνίδι, έχοντας όπλο στο τέλος την ασφυχτική άμυνά της, το σήμα κατατεθέν της ζον πρες, με σκορ 55-48».

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*