Η πιο επιδραστική φωτογραφία όλων των εποχών!

Στο «Chicago Stadium» στο μακρινό 1988 διαδραματίστηκε μια από τις συγκλονιστικές μπασκετικές μάχες της ιστορίας!

Στο διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game, οι Μάϊκλ Τζόρνταν και Ντομινίκ Γουίλκινς έδωσαν μια μυθική αναμέτρηση, για το ποιος θα ήταν ο κυρίαρχος στο αέρα, με τον οικοδεσπότη Μαϊκλ να κερδίζει στις λεπτομέρειες έπειτα και από το κάρφωμα του από την ελευθέρα γραμμή!

Από εκείνο το βράδυ στις 6 Φεβρουαρίου, η φάση εκείνη στιγμάτισε τους απανταχού φίλους της καλαθόσφαιρας και όχι μόνο!  

Η στιγμή εκείνη έγινε φωτογραφία, αλλά και μετατράπηκε σε πόστερ στους τοίχους πολλών παιδιών ανά το Παγκόσμιο. Πόσοι προσπάθησαν να μιμηθούν τον αξεπέραστο Μαϊκλ τόσο σε προπονήσεις όσο και σε αγώνες; Όλοι, ή σχεδόν όλοι! Πόσοι με καμάρι όταν κατάφερναν να καρφώσουν από την διακεκομμένη, καμάρωναν και ένιωθαν για λίγο αέρινοι όπως τον GOAT; Όλοι, ή σχεδόν όλοι!  

Μέχρι που η χορηγός εταιρεία του GOAT αποφάσισε να το κάνει την συγκεκριμένη στιγμή logo, ένα logo, που ακόμη και στις μέρες μας ίσως να είναι το Νούμερο «1» στο Παγκόσμιο στερέωμα.

Για τον γράφοντα είναι η πιο επιδραστική φωτογραφία όλων των εποχών στο χώρο του αθλητισμού! Μπορεί ο Τζούλιους Έρβινγκ να ήταν ο πρώτος διδάξας αλλά κακά τα ψέματα το αέρινου, το στυλ αλλά και ο τρόπος ήταν ανώτερος!    

Από εκείνο το βράδυ του κολλήθηκε για τα καλά και το προσωνύμιο «Air» και η ιστορία πια γνωστή σε όλους…

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*