Η προ 15ετίας απίστευτη ερυθροκίτρινη ανατροπή πάνω στην ΑΕΚ που ακόμα… φωνάζει!

Από τότε που η ΑΕΚ έχει «μεγαλώσει» καλαθοσφαιρικά, τα παιχνίδια της με τον Κεραυνό, αποτελούν στα τελευταία χρόνια, το… απόλυτο ντέρμπι της καλαθόσφαιρας μας!

Ωστόσο σήμερα και επί της ευκαιρίας του σημερινού ντέρμπι ανάμεσα στις δυο ομάδες, μέσα από το οποίο θα κριθεί και η πρωτιά, για την πρώτη φάση, γυρνάμε τη μνήμη, 15 χρόνια πίσω…

Αγωνιστική περίοδος 2006-07.

Ήταν το παιχνίδι της τότε 1ης φάσης, που είχε γίνει στο «Κίτιον». Η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με μιαν διαφορά, που έφθασε ως και στο +23 και πολλοί πίστεψαν ότι θα έφθανε σε μιαν μεγάλη νίκη.

Ωστόσο στην επανάληψη, ο Κεραυνός, με αντεπίθεση διαρκείας, μείωνε συνέχεια και στο τέλος, πήρε τη νίκη, χάριν σε ένα καλάθι του Πάτρικ Λι, με τη λήξη του χρόνου! Τελικό σκορ 77-76.

Όμως από πλευράς γηπεδούχων, είχαν να διαμαρτύρονται έντονα για την αμέσως προηγούμενη φάση, όταν ο Πηλαβάς έκανε φάουλ πάνω στον Ιάκωβο Παντελή που δεν δόθηκε όταν η γηπεδούχος είχε την επίθεση.

Στην ΑΕΚ, διαμαρτυρήθηκαν για άλλες αποφάσεις της διαιτησίας εκείνο το βράδυ, τη στιγμή που οι του Κεραυνού… ακόμα δεν πιστεύουν ότι είχαν φθάσει σε μιαν τόσο μεγάλη ανατροπή.

(Βέβαια, στα επόμενα χρόνια, μεγάλες ανατροπές έκανε η ΑΕΚ μέσα στην έδρα του σημερινού αντιπάλου της).  

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*