Η σημασία ενός ανεκτίμητου καλαθιού

Ο Dunker αναλύει τη σημασία του καλαθιού του Παναγιώτη Τζαβέλλα στο ματς του Ερμή Σχηματαρίου με τη Μελίκη 

Ο Ερμής Σχηματαρίου πέτυχε πολύ πιο εντυπωσιακή νίκη απ’ ό,τι μαρτυρά το τελικό 80-41 επί της Μελίκης για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στην Ελλάδα. Το ροζ φύλλο έχει όνομα και επώνυμο: Παναγιώτης Τζαβέλλας! 

Ένα παιδί με πάθος και ψυχή. Ένα παιδί με στόχους και όνειρα! Ένα παιδί που αντλεί δύναμη μέσα από τον μπάσκετ και τον αθλητισμό, αρνούμενο να εισέλθει στο κοινωνικό περιθώριο. Ο Παναγιώτης είναι πρότυπο, αποδεικνύοντας πως οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες είναι επί της ουσίας άτομα με ειδικές ικανότητες. Άτομα ικανά να ζουν σε κανονικούς ρυθμούς χωρίς να φοβούνται να τολμήσουν. Βέβαια, εδώ έγκειται και η μαγκιά του προπονητή. Ο Νίκος Οικονόμου υπήρξε επί σειρά ετών σούπερ σταρ του ελληνικού, αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν θα τον κρίνουμε σαν κόουτς, αλλά σαν πατέρα, γιατί αυτό είναι επί της ουσίας ένας προπονητής για τους παίκτες του.  

Ο τεχνικός του Ερμή Σχηματαρίου έριξε στο παρκέ τον Παναγιώτη κι εκείνος τον δικαίωσε. Με τη συμβολή φυσικά των αντιπάλων του, οι οποίοι παρά την τεράστια διαφορά εις βάρος τους, έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και των ίσων ευκαιριών. Ο Τζαβέλλας έβαλε το πολυπόθητο καλάθι, το οποίο πανηγυρίστηκε σαν πρωτάθλημα στην Ερμή κι όχι άδικα, αν κρίνουμε από τη σημασία του. 

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*