Η συγκλονιστική ιστορία του Λάκι Τζόουνς

Τον λένε «Λάκι» (τυχερό) και πραγματικά είναι… όνομα και πράγμα εκπρόσωπος της θεάς τύχης ο Λάκι Τζόουνς, ο άλλοτε παίκτης του Προμηθέα Πάτρας και του ΠΑΟΚ.

Το πραγματικό όνομα του 29χρονου, ύψους 1.98μ. γκαρντ/φόργουορντ είναι Λούσιους και το Λάκι δόθηκε από τους γονείς του επειδή κινδύνευσαν να τον χάσουν λίγο αφότου γεννήθηκε.

Η μητέρα του Βίκυ είχε αποβάλλει δύο φορές και όταν ήρθε στον κόσμο ο Λούσιους υπήρξε έντονη αγωνία για τη ζωή του, καθώς το χρώμα του ήταν χλωμό και τα πόδια του πρησμένα. Ύστερα από μόλις τρεις εβδομάδες υποβλήθηκε στην πρώτη χειρουργική επέμβαση.

Ο Τζόουνς είχε γεννηθεί με τη νόσο Hirschsprung, η οποία δεν επιτρέπει τα νευρικά κύτταρα του παχέος εντέρου να σχηματοποιηθούν ολοκληρωτικά με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η φυσιολογική του ανάπτυξη.

Δέκα μήνες μετά υποβλήθηκε σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί το πρόβλημα κατάφερε να επιβιώσει μολονότι δεν συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες.

«Τότε ήταν που με ονόμασαν Λάκι. Το ψευδώνυμο το πήρα από όλο αυτό που τράβηξα και γλίτωσα. Καταλαβαίνετε το ότι κατάφερα να παίζω μπάσκετ σήμερα σε επαγγελματικό επίπεδο ήταν κάτι που σχεδόν κανένας δεν το περίμενε σύμφωνα πάντα όλα όσα πέρασα μικρός. Ο Θεός όμως είναι μεγάλος» έχει δηλώσει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Τζόουνς για την πραγματικά απίστευτη περιπέτεια που έζησε.

Παλαιότερα, η ιστορία του είχε παρουσιαστεί στην New York Post όπου είχε παραδεχτεί ότι «Δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο στη ζωή μου μετά από όλα όσα πέρασα μικρός. Θα μπορούσα να μην υπάρχω καν! Αγαπάω το όνομά μου, δε θα το άλλαζα με τίποτα».

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*