Η «χρυσή» Εθνική του 1995 στο Μεγάλο Δουκάτο

Η παραπάνω φωτογραφία, είναι του 1995 και σε αυτήν, απεικονίζεται η Εθνική μας ομάδα, η οποία κατά τη χρονιά εκείνη, είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο κατά τους ΑΜΚΕ, που είχαν πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο και μάλιστα, στον τελικό, είχε επικρατήσει επί της διοργανώτριας χώρας.

Αρκετά γνωστά τα πρόσωπα που διακρίνονται στη φωτογραφία και αρχίζοντας από τους ιστάμενους αριστερά, πρώτος διακρίνεται ο κ. Δημητράκης Δημητρίου, ο αείμνηστος έφορος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, θέση που κατείχε για χρόνια.

Στη συνέχεια διακρίνονται: Άκης Κωνσταντίνου (11), Φρίκος Καραγιάννης (13), Χάρης Σολέας (12), Γιώργος Καραμπατάκης (8), Χρύσος Χριστοδούλου (7), Λούκας Αντωνίου (15), Βάσος Βασιλείου (πρόεδρος επιτροπής Εθνικών ομάδων και μετέπειτα, αντιπρόεδρος της ΚΟΚ).

Καθήμενοι οι: Αντώνης Ασσιήκαλης (5), Νίκος Μιχαήλ (9), Χρίστος Στυλιανίδης (4), Κώστας Μίσσας (προπονητής), Δημήτρης Βασιλείου (βοηθός προπονητής), Σωτήρης Κυριάκου (6), Πανίκος Κυριάκου (10), Νικόλας Ιωάννου (14).

Εκείνη η Εθνική, είχε φθάσει στον τελικό των ΑΜΚΕ του 1995, κερδίζοντας την ομάδα του Μεγάλου Δουκάτου, με 72-70, στο παιχνίδι για τον όμιλο, όπως και τη Μάλτα με 87-73, ενώ στον ημιτελικό, νίκησε με 87-51 το Σαν Μαρίνο. Στον τελικό, νίκησε για δεύτερη φορά, το Μεγάλο Δουκάτο με 77-75.  

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*