Κρίσιμη, διπλή συνάντηση για να πάρει το μπάσκετ ό,τι δικαιούται

Δύο συναντήσεις σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο έγιναν την περασμένη Παρασκευή (28/1) και σήμερα Τρίτη (1/2) από τον ΕΣΑΚΕ.

Την περασμένη Παρασκευή (28/1) ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Πανταζόπουλος, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος, ο Διευθυντής Αγωνιστικού του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ Γιώργος Καλαϊτζής και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Νίκος Λεπενιώτης συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό Οικονομικών Αρμόδιο για τη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία κ. Απόστολο Βεζυρόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Αθανάσιο Πετραλιά.

Σήμερα Τρίτη (1/2) ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Πανταζόπουλος και ο Γιώργος Καλαϊτζής Διευθυντής Αγωνιστικού της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, συναντήθηκαν δια ζώσης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Το κύριο αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η διεκδίκηση από πλευράς του ΕΣΑΚΕ και των ΚΑΕ της Stoiximan Basket League όσων το επαγγελματικό μπάσκετ δικαιούται σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου για την καταβολή στις επαγγελματικές ομάδες ποσοστού επί των κερδών των δελτίων του στοιχήματος. Νόμος που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα όλων όσων μοχθούν για τον ελληνικό αθλητισμό και είναι μόνιμο και όχι έκτακτο μέτρο.

Η εφαρμογή του νόμου έχει αρχίσει από τον προηγούμενο Ιούλιο και η πρώτη φάση εφαρμογής του ολοκληρώνεται σε έναν ακριβώς χρόνο, που θα υπάρχει πλήρης εικόνα των εκκαθαρίσεων επί των κερδών των δελτίων των στοιχηματικών εταιρειών.

Δίκαιο αίτημα του ΕΣΑΚΕ και των ΚΑΕ μελών του είναι να καταβληθεί το συντομότερο δυνατό μέρος των υπόλοιπων εσόδων που δικαιούνται οι ομάδες από την εκτέλεση του νόμου, λόγω της στέρησης εσόδων των ΚΑΕ εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας η οποία έπληξε το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας.

Οι δύο συναντήσεις έγιναν σε πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις καθώς σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στα δύο ραντεβού πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να γίνει ότι είναι δυνατόν για να ικανοποιηθεί το αίτημα του ΕΣΑΚΕ και όλο το φάσμα του αθλητισμού.

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*