Κρις Σοφρωνίου σε συνέντευξη στο «D»: «Θέλουμε να αγωνιστούμε στους μεγάλους»!

Μιαν εντυπωσιακή πορεία πραγματοποιεί κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο στο Πρωτάθλημα της Β1` ο Διγενής!

Μια πορεία, που εφόσον συνεχισθεί με αυτόν τον τρόπο, διόλου απίθανο δεν είναι, να κατακτήσει τον Τίτλο του Πρωταθλητή, η προσφυγική ομάδα και του χρόνου, να μπορέσει να αγωνισθεί, εκεί που ιστορικά ανήκει, δηλαδή στους μεγάλους…

Καλεσμένος στην ιστοσελίδα μας, είναι ο πρόεδρος του Διγενή Μόρφου, ο κ. Κρις Σοφρωνίου, ο οποίος δεν αναφέρεται μόνο στο στόχο της ανόδου, αλλά και σε γενικότερα ζητήματα που απασχολούν την ομάδα του…

Η πρώτη του «γνωριμία» με το Διγενή…

Αυτό, το οποίο ρωτήσαμε πρώτα τον πρόεδρο του Διγενή, είναι το πως προέκυψε η αγάπη του για αυτήν την ιστορική ομάδα:

«Το σπίτι της μητέρας μου, ήταν κολλητό με το σωματείο. Θυμάμαι, που έπαιρνα το ποδήλατο και πήγαινα στο παλιό ΓΣΠ, για να βλέπω την ποδοσφαιρική ομάδα και μάλιστα, μια μέρα στα 13 μου, ο τότε προπονητής της, ο κ. Χαρίλαος Χαριλάου, μου επέτρεψε να προπονούμαι με την ομάδα»!

*Στη συνέχεια όμως ο Κρις Σοφρωνίου, έγινε… καλαθοσφαιριστής:

«Λίγα χρόνια μετά, καθώς μου άρεσε η καλαθόσφαιρα, υπήρξα παίκτης σε μικρές κατηγορίες, αγωνιζόμενος στον Μάρκο Δράκο Αγίου Δομετίου, καθώς και στην ΕΑΣ Αγίου Δομετίου.

Ωστόσο, αυτό που θυμάμαι έντονα, είναι το δέος με το οποίο μου μιλούσαν όλοι, για την άλλοτε ισχυρή ομάδα του Διγενή, καθώς η Μόρφου και η Κερύνεια, ήταν τα προπύργια της Κυπριακής καλαθόσφαιρας»!

Η εξέλιξη του, στα διοικητικά και η αναστολή του 2005

Ακολούθως ο κ. Σοφρωνίου, αναφέρθηκε στο πως εξελίχθηκε ο ίδιος στη διοίκηση του Διγενή:

«Για πρώτη φορά, γράφτηκα το 2002 ως απλό μέλος και το 2009, είχα εκλεγεί για πρώτη φορά πρόεδρος, ως το 2012.

Τώρα, διανύω τη δεύτερη μου θητεία στον προεδρικό θώκο»…

*Κάπου εδώ ο κ. Σοφρωνίου έκανε αναφορά στην αναστολή του καλαθοσφαιρικού τμήματος, κάτι που συνέβη το 2005:

«Το 2004, είχαμε ανέβει στην 1η κατηγορία, ως πρωταθλητές από τη 2η. Όμως, ο υποβιβασμός της ομάδας, κατά την επόμενη χρονιά, έφερε μαζί του και την αναστολή λειτουργίας του καλαθοσφαιρικού τμήματος»…

Η επάνοδος

Έπειτα ο πρόεδρος του Διγενή, αναφέρθηκε στην επάνοδο του Διγενή στα καλαθοσφαιρικά πράγματα του τόπου μας:

«Αυτό είχε συμβεί το 2018, όταν ενοποιηθήκαμε με την ομάδα του ΝΒΑ. Κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο και μετά από μιαν εντυπωσιακή πορεία, ανεβήκαμε από τη Β2` στη Β1` και φθάσαμε ως την ημιτελική φάση των πλέι-οφ, όπου χάσαμε δυο παιχνίδια, στις λεπτομέρειες και τα δυο, από τον Αχιλλέα»…

«Θέλουμε να παίξουμε στην 1η κατηγορία»!

Φθάνουμε στη φετινή αγωνιστική περίοδο, κατά την οποία ο Διγενής πραγματοποιεί μια ξέφρενη, αήττητη πορεία και το ερώτημα είναι το μέχρι που θα φθάσει…

«Πράγματι, η φετινή πορεία της ομάδας μας, είναι εντυπωσιακή! Αν λοιπόν, ο Διγενής καταφέρει να κατακτήσει τον Τίτλο, τότε είναι επιθυμία μας, να αγωνιστούμε εκεί που ιστορικά ανήκει ο Διγενής και δεν είναι κάπου αλλού, εκτός από την 1η κατηγορία»!

Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου…

Στη συνέχεια, ο κ. Σοφρωνίου αναφέρθηκε στους ανθρώπους που στελεχώνουν την ομάδα:

«Η ομάδα μας, είναι πολύ καλά στελεχωμένη και οργανωτικά και διοικητικά! Οι κ.κ. Μιχάλης Παντελή και Χρίστος Ταμάσιος, κάνουν μιαν εξαιρετική δουλειά, ενώ από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα πλούσιο και ποιοτικό έμψυχο υλικό, που διαχειρίζεται άριστα ο ικανότατος μας προπονητής ο Κώστας Εγγλέζος.

Έχουμε παίκτες με ηγετικές προσωπικότητες, με τη διοίκηση της ομάδας, να είναι τυπική στις υποχρεώσεις της, απέναντι τους.

Έδρα μας, είναι η 1η Αστική Αγίου Δομετίου και εδώ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αρμόδιους φορείς, για την παραχώρηση του γηπέδου.

Ευχαριστίες απευθύνω επίσης στους χορηγούς μας και ειδικά, στον κύριο μας χορηγό, που είναι η Global sports, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ».

«Διπλός ο ρόλος μας, θέλουμε κοντά τον κόσμο μας»

Τέλος, ο πρόεδρος του Διγενή, έκανε αναφορά στο διπλό ρόλο που διαδραματίζει το σωματείο που υπηρετεί, μαζί με κάλεσμα προς τον κόσμο της ομάδας:

«Η αποστολή του Διγενή, δεν είναι μόνο αθλητική. Είναι και κοινωνική και ειδικά, από τη στιγμή που πρόκειται για ένα προσφυγικό σωματείο, το οποίο έχει ως χρέος και να κρατάει ζωντανή τη φλόγα της επιστροφής!

Άλλωστε, αυτό είναι και το σύνθημα μας: Διγενής Ακρίτας Μόρφου – Επιστροφή»! Άλλωστε, η παρουσία του κόσμου στα παιχνίδια της ομάδας μας, μας κάνει να νιώθουμε δέος, απέναντι στο κοινό που μας υποστηρίζει και επί της ευκαιρίας, το καλούμε να συσπειρωθεί ακόμα περισσότερο, γύρω από την ομάδα»!

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*