Μανωλόπουλος: «Μας έδιωξαν την πίεση οι νίκες με την Τουρκία»

Στην εκπομπή «Είμαστε στον αέρα», του νέου web radio της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών της Ελλάδας, Σωτήρης Μανωλόπουλος για να μιλήσει για την προσπάθεια που έγινε τις προηγούμενες εβδομάδες ώστε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχει το καλύτερο δυνατό ρόστερ για τους αγώνες με την Τουρκία.

Για το ότι η Εθνική διαθέτει παίκτες με ενέργεια και όρεξη να αγωνιστούν:

«Τα μηνύματα που εξέλαβα από γνωστούς και άγνωστους έλεγαν αυτό ακριβώς. Εμείς αυτό το βιώσαμε και θέλω να πω ότι δε λέγεται επιτυχία, γιατί το δουλέψαμε πάρα πολύ. Καλέσαμε παιδιά που ήρθαν για να βοηθήσουν την Εθνική ομάδα και παρ’ ότι ξέρανε ότι δε θα επιλεχτούν στην τελική 12άδα βοηθήσανε πάρα πολύ. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε στο κομμάτι της ομάδας

Παρ’ όλο που ξέραμε ότι θα έρθουν παιδιά κατευθείαν στο πρώτο παιχνίδι, δεν τους πείραξε. Επειδή τα παιδιά που ήρθαν έχουν ποιότητα μπασκετική, αλλά και ως χαρακτήρες, βγήκε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα όσον αφορά το μπάσκετ που θέλαμε να παίξουμε, όχι τακτικά, αλλά να παίξουμε σαν ομάδα που θα τα δίνει όλα κάθε δευτερόλεπτο. Τα παιδιά έδωσαν τα πάντα».

Για το αν αυτό είναι το χαρακτηριστικό των Εθνικών ανέκαθεν:

«Ναι. Ξεκάθαρα όταν παίζεις για την πατρίδα σου αυτό πρέπει να κάνεις. Δεν έχω παράπονο όσες φορές έχω βρεθεί στην Εθνική ομάδα, όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Για το αν η μπασκετική ποιότητα ενός παίκτη έχει παραπάνω αξία από την ποιότητα του χαρακτήρα:

«Ό,τι ταλέντο και να έχει ένας αθλητής, χωρίς χαρακτήρα δε μπορεί να φτάσει το maximum των δυνατοτήτων του. Ιδιαίτερα σε ένα άθλημα-επάγγελμα όπου η ομαδική δουλειά είναι το A και το Ω. Οπότε η ποιότητα του χαρακτήρα είναι το σημαντικότερο για εμένα».

Για το πόσο σημαντικό ήταν το να έχουμε παίκτες των «αιωνίων» εν μέσω αγώνων στην Ευρωλίγκα:

«Είναι μια τεράστια επιτυχία της ομοσπονδίας, αλλά είναι και μια απόδειξη των ομάδων, που ενώ είχαν μεγάλο πρόβλημα γιατί παίζανε ανήμερα και παραμονή του αγώνα, δείξανε έμπρακτα ότι η Εθνική είναι πάνω απ’ όλους. Αξίζουν συγχαρητήρια γιατί το υποστηρίξανε αυτό».

Για το ρεκόρ προσέλευσης των Τούρκων στο Sinan Erdem:

«Ήταν μια πολύ δύσκολη έδρα, με πάρα πολύ κόσμο, αλλά ήταν όλα πολιτισμένα. Και η φιλοξενία ήταν πολύ καλή. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη, κάτι που έκανε ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή μας».

Κατά πόσο οι δύο νίκες με την Τουρκία θα βοηθήσει την ψυχολογία των παικτών για τη συνέχεια:

«Παίρνοντας 2 νίκες που σε βοηθάνε σε βαθμολογικό επίπεδο, αυτομάτως φεύγει η πίεση. Η πίεση είναι το χειρότερο πράγμα για έναν αθλητή. Άλλοι αθλητές την ελέγχουν καλύτερα, άλλοι χειρότερα».

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*