Μην τη ρίχνετε πιο βαθιά στα τάρταρα!

Το ότι η κυπριακή καλαθόσφαιρα εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια βρίσκεται στα  τάρταρα, αυτό νομίζω και ένας που απλά δεν ασχολείται και τόσο με τον αθλητισμό το έχει εμπεδώσει!

Ειδικά οι 40αριδές και οι 50αριδες, που βιώσαν το άθλημα στο νησί σε ένδοξες εποχές μπορεί να περάσει και μια αγωνιστική σεζόν και να μην ψάξουν καν να μάθουν ποιος κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο!!!

Το τι φταίει, πιστέψτε με την πάροδο του χρόνου, θα καταθέσουμε με λεπτομέρειες όλες τις αιτίες αλλά και τα γεγονότα που οδήγησαν την πορτοκαλί «θεά» στο πάτο!

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι ακόμη ρομαντικοί που κρατούν τις μπασκετικές «Θερμοπύλες» για να μην αφανιστεί εντελώς το άθλημα από τη νήσο των Αγίων!   

Αλλά από την στιγμή που το άθλημα συνεχώς διασύρεται τότε και αυτοί κάποια στιγμή δεν θα αντέξουν!

Το τι είδαν τα μάτια μας χθες στο «Λευκόθεο» απλά έριξαν και άλλο στα τάρταρα το μπάσκετ στην Κύπρο!    

Η φάση στο ένα λεπτό και κάτι πριν το τέλος που δίνεται αμυντικό φάουλ στον Χόλτον (τον καλαθοσφαιριστή του Απόλλωνα) και μάλιστα μετράει και το τρίποντο του αντίπαλου που ξεκάθαρα σπρώχνει τον Χόλτον και μετά σουτάρει σου συνδυάζει ένα κράμα γέλιου αλλά και θύμου. Φτάνεις στο ζενίθ της μπασκετικής απόγνωσης όταν οι διαμαρτυρίες του πάγκου μετατρέπονται και σε τεχνική ποινή δευτερόλεπτα μετά από την συγκεκριμένη φάση!!!

Είναι μια φάση που καθορίζει αποτέλεσμα όπως και έγινε αφού σε εκείνο το κρίσιμο χρονικό σημείο αποτέλειωσε την φιλοξενούμενη ομάδα.

Είναι μια φάση, που ένας λάτρης ή ακόμη και πολύ κάλος φίλος της καλαθόσφαιρας λέει από μέσα του: «Τα ίδια Παντελάκη μου τα ιδία Παντελή μου» και τον αποτρέπει για άλλη μια πενταετία να βρεθεί σε  ένα γήπεδο του νησιού για να παρακολουθήσει αυτό το συναρπαστικό άθλημα.

Είναι μια φάση, που εκείνοι ο λίγοι που έμειναν να επενδύουν λεφτά, χρόνο και κόπο σε αυτό το άθλημα ξενερώνουν και πλέον βρίσκονται σε αμηχανία αν θα συνεχίσουν να συντηρούν μια ομάδα.

Διάβασα επίσης ότι δόθηκε τεχνική ποινή γιατί δεν πρόλαβε καλαθοσφαιριστής να βγει από το παρκέ!!!

Γελοία πράγματα σε μια κυπριακή καλαθόσφαιρα που έχει αφανιστεί από τον χάρτη, που βρίσκεται στα τάρταρα και ακόμη κάποιοι «επιμένουν» να την ρίξουν και από τάρταρα πιο κάτω!!!

Με τέτοιες διαιτησίες, με τέτοιες συμπεριφορές και εκατόν ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης να αναλάβουμε το μπάσκετ σε αυτό τον άμοιρο τόπο δεν θα ξαναγεννηθεί μέσα από τις «στακτές» του.

Όλοι όσοι αγαπούν την καλαθόσφαιρα  ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους, ας κάνουν την αυτοκριτική τους και ας πάρουν άμεσα μέτρα για να μπορέσει το άθλημα να ζήσει!

Λίγο δύσκολο βεβαία αφού μπήκε και ο «μαγικός» κόσμος του στοιχήματος μέσα στο παιχνίδι αλλά ας γίνει μια υστάτη προσπάθεια!  

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*