Μια παλιά παραδοχή του Λουκιανού, είναι ένα δείγμα της τιμής του

Μπορεί ο Λουκιανός Κυριακίδης (στο μέσο, ανάμεσα στους Χαράλαμπο Σάντο και Ελισσαίο Χριστοδούλου), να μην ήταν ο διαιτητής εκείνος που έφθασε στα (πολύ) ψηλά, αλλά για να λέμε και την αλήθεια, δηλαδή, όσοι τον γνωρίζουμε και τον γνωρίζουν, δεν ήταν ποτέ από τους ανθρώπους εκείνους που επεδίωκε δόξες και μεγαλεία!

Αντίθετα, επειδή είναι ένας άνθρωπος με αξίες και ιδανικά (κάτι που σπανίζει στην υλιστική εποχή μας), παρέμεινε και παραμένει άνθρωπος χαμηλών τόνων.

Αλλά και άνθρωπος, που παραδέχεται και τα λάθη του!

Όπως για παράδειγμα, στην ακόλουθη ιστορία που έλαβε χώρα στο παλιό «Ν. Σολομωνίδης», σε ένα ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΛ και στον ΑΠΟΕΛ, κατά τον 1ο γύρο της αγωνιστικής περιόδου 1999-2000.

Τη χρονιά εκείνη και οι δυο ομάδες, δεν τα πήγαν καθόλου καλά στην κανονική περίοδο, αφού στο Πρωτάθλημα των δώδεκα ομάδων, η ΑΕΛ τερμάτισε στη 10η θέση, ενώ ο ΑΠΟΕΛ τερμάτισε στην 8η θέση!

Η πορεία τους, ήταν άσχημη από την αρχή και χαρακτηριστικό ήταν, ότι το σύνηθες γεμάτο «Ν. Σολομωνίδης», ήταν σχεδόν άδειο το βράδυ εκείνο.

Απέμεναν λοιπόν 8 δευτερόλεπτα για να τελείωνε το παιχνίδι, με τον ΑΠΟΕΛ να προηγείται με 70-69.

Η ΑΕΛ είχε την τελευταία επίθεση και σκόραρε για να πάρει τελικά τη νίκη με 71-70, αλλά οι διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενουμένων, ήταν εντονότατες (ειδικά ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Περικλής Τσαυρόπουλος, έγινε… ταύρος από τα νεύρα του), καθώς έγιναν ξεκάθαρα βήματα από πλευράς γηπεδούχων!

Ωστόσο, μετά από σκέψη κάποιων δευτερολέπτων, ο Λουκιανός Κυριακίδης (2ος διαιτητής στο παιχνίδι εκείνο), καταλόγισε το καλάθι για λογαριασμό της ΑΕΛ, που έτσι, πήρε τη νίκη!

Προς τιμήν του ο Λουκιανός Κυριακίδης, μετά που τελείωσε το παιχνίδι, παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος, τη στιγμή μάλιστα που και ο τότε έφορος της νικήτριας, Γιώργος Εργατίδης, παραδέχθηκε επίσης ότι είχαν γίνει βήματα…

Η ουσία, είναι ότι το αποτέλεσμα δεν μπορούσε πλέον να αλλάξει, αλλά η παραδοχή του Λουκιανού Κυριακίδη, ήταν και είναι κάτι που τον τιμά!

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*