Μια πρώτη έρευνα για τον Ντίνο Πάλμα!

Οι νεότερες γενιές, δεν είχαν τη χάρη να δουν από κοντά αγωνιζόμενο τον Ντίνο Πάλμα, ενώ οι νεότερες τον θυμούνται ως παραγοντικό ηγέτη στο καλαθοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ, όπου τώρα, θητεύει από αυτήν τη θέση, ο γιος του, Πέτρος.

Πριν από λίγες μέρες, επισκεφθήκαμε το γιο του, για να μας δώσει κάποια στοιχεία για τον πατέρα του, που με βάση τα όσα κατάφερε στην Ελλάδα, ειδικά ως παίκτης στον Άρη Θεσσαλονίκης, είναι αξεπέραστα, ακόμα και στις μέρες μας!

Γεννημένος στις 4 Απριλίου του 1940, ο Ντίνος Πάλμας πήγε στην Ελλάδα, στην ηλικία των 16.

Ο άνθρωπος που τον είχε ξεχωρίσει, ήταν ο Νίκος Νησιώτης, προπονητής της τότε «χρυσής πεντάδας» του Πανελληνίου και όταν ο Ντίνος Πάλμας, μπήκε σε αυτήν την ομάδα, ξεχώρισε για το ταλέντο του και μετά που επέστρεψε στην Κύπρο, ξαναπήγε στον Πανελλήνιο και μετέπειτα στον Άρη Θεσσαλονίκης, όπου κατέγραψε μιαν λαμπρή καριέρα!

Στα δημοσιεύματα της εποχής, που παραθέτουμε πιο κάτω, βλέπουμε με τι κολακευτικά σχόλια γίνονταν αναφορές για τον Ντίνο Πάλμα, με αποκορύφωμα τη δήλωση του Φαίδωνα Ματθαίου, που τον είχε ξεχωρίσει ως ένα νέο ταλέντο της εποχής, αναφέροντας τον μάλιστα, πριν τον περίφημο Γιώργο Αμερικάνο!

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*