Μια φωτογραφία που αποδεικνύει γιατί οι κανόνες πρέπει να είναι απαράβατοι!

Ντούσαν Ίβκοβιτς ως προπονητής να κατευθύνει σε ένα παλιό παιχνίδι την Εθνική Γιουγκοσλαβίας και στον πάγκο να κάθονται οι (από αριστερά), Ζάρκο Πάσπαλι, Τόνι Κούκοτς, Στόγιαν Βράνκοβιτς και ο Ντράζεν Πέτροβιτς!  

Ποιο από τα δυο θα μπορούσε λοιπόν να υποθέσει κανείς, βλέποντας αυτήν τη φωτογραφία;

  1. Ότι το παιχνίδι κρίθηκε και αυτοί οι τέσσερις αστέρες της παγκόσμιας καλαθόσφαιρας, έκατσαν στον πάγκο, για να πάρουν χρόνο οι… αναπληρωματικοί;
  2. Επειδή, δεν μου φαίνονται και πολύ ιδρωμένοι (αν τους δει κανείς λίγο προσεκτικά), μάλλον στην αρχή του αγώνα, θα είναι παρμένη η φωτογραφία… Άρα αποκτά και ένα… credit o Mike Κοντογιώργης, που λίγο πριν μου στείλει τη φωτογραφία, με ρώτησε «αν αυτοί είναι στον πάγκο, ποιοι είναι μέσα στο γήπεδο»;

Πραγματικά, θα είναι κάτι το πολύ δύσκολο να αποσαφηνίσει κανείς, ποιο από τα δυο συμβαίνει, αλλά μέσα από αυτήν τη φωτογραφία και με δεδομένο, το ποιοι είναι αυτοί που… τρώνε πάγκο, έχουμε να αναφέρουμε το εξής:

Η μεγάλη των «Πλάβι» σχολή, στηρίχθηκε πάνω σε κάποιους απαράβατους κανόνες και αυτός είναι ο λόγος που έγινε τόσο μεγάλη (επειδή οι κανόνες έμειναν απαράβατοι και έπειτα… διανεμήθηκαν, μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας)!

Ένας βασικότατος κανόνας;

Ο προπονητής, πρέπει να είναι το νούμερο ΕΝΑ στην ομάδα!

Αυτός αποφασίζει και διατάζει, αυτός αναλαμβάνει την ευθύνη για τις ήττες (άρα, γιατί να μην απολαμβάνει και τις δάφνες της νίκης)!

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, που πριν αφήσει τα εγκόσμια, ήταν ο πλέον πιστός και πιστοποιημένος εκφραστής αυτού του κανόνα, σε ολόκληρη την ενωμένη Γιουγκοσλαβία, η οποία, με τον ίδιο στο Εθνικό πηδάλιο, ανέβηκε ουκ ολίγα σκαλιά, πιο ψηλά από τα ήδη πανύψηλα επίπεδα που βρισκόταν!

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*