Μια retro πεντάδα από τη «μπασκετομάνα»

Πολλοί από τους παίκτες που έπαιξαν στο ελληνικό πρωτάθλημα της δεκαετία του 1980 άφησαν το στίγμα τους με το ταλέντο, αλλά και την προσωπικότητα. Στη φωτογραφία που βλέπουμε υπάρχει μεγάλη ποικιλία.  

Ο Νίκος Γκάλης, σαν απόλυτος ηγέτης, μαρκάρεται από τον σπουδαίο άλλοτε συμπαίκτη του στον Άρη, τον γεμάτο ποιότητα και μαχητικότητα, Βαγγέλη Αλεξανδρή. Ο εκ των κορυφαίων σέντερ όλων των εποχών που έβγαλε η Ελλάδα, Δημήτρης Κοκολάκης, ανεβαίνει για να κάνει σκριν στον Nick, ενώ ο μεγάλος σκόρερ που δεν ήθελε να αμελήσει τα αμυντικά του καθήκοντα, Μάνθος Κατσούλης κρατάει ισορροπία στην αδύνατη πλευρά και ο «δαιμόνιος» Νίκος Φιλίππου προσπαθεί να «κρυφτεί» για να βάλει ένα από τα έξυπνα καλάθια που συνήθιζε. 

Όσοι είχαν την τύχη εκείνη την εποχή να είναι στη Θεσσαλονίκη και παρακολοθούσαν ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ και του αντίστροφο, αντιλαμβάνονται γιατί έλεγαν την πόλη «μπασκετομάνα», χωρίς να ξεχνάμε την τρομερή δουλειά που γινόταν στις υπόλοιπες ομάδες με τον Ηρακλή να αποτελεί τον τρίτο πόλο, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας. 

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*