Μιχάλης Μιχαήλ: «Στόχος του Ζήνωνα, η σωστή και ευγενής ανάπτυξη» (Φωτορεπορτάζ)

«Είναι πολύ δύσκολο το έργο στο Αναπτυξιακό κομμάτι. Γιατί, είναι πολλά πράγματα μαζί, που πρέπει να τα συνδυάσει κανείς, ούτως ώστε ένα παιδί να αναπτυχθεί σωστά, τόσο στο αθλητικό κομμάτι, όσο και στο κοινωνικό».

Με αυτά τα λόγια, τα οποία και επιλέξαμε σαν εισαγωγή του αφιερώματος που ακολουθεί, ο Μιχάλης Μιχαήλ, ο άνθρωπος που ουσιαστικά «γέννησε» τον Ζήνωνα Λάρνακας το 2008, έχει σκιαγραφήσει ολοκληρωτικά το νόημα λειτουργίας μιας ακαδημίας, μέσα στην οποία «μαζεύονται» αρκετά παιδιά, με διαφορετικούς χαρακτήρες ή και ανατροφή…

Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος, καθώς ο Ζήνωνας οδεύει αισίως προς τη συμπλήρωση μιας 15ετίας ζωής, στην ομάδα αυτή, γίνεται πολύ καλή δουλειά, σε σημείο που πριν από έναν περίπου χρόνο, γράφτηκε ιστορία για την ομάδα της Λάρνακας!

Ταυτόχρονα με την άνοδο στη Β1` κατηγορία για την Ανδρική ομάδα, δημιουργήθηκε και η Γυναικεία που μετείχε στο Πρωτάθλημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου!

«Ήταν θέμα χρόνου»!

Να δούμε λοιπόν τι έχει να αναφέρει επί τούτου ο Μιχάλης Μιχαήλ:

«Έρχεται η στιγμή που τα παιδιά μεγαλώνουν και είναι έτοιμα, για να στελεχώσουν Ανδρικές ή και Γυναικείες ομάδες.

Παρακολουθώντας λοιπόν αυτήν την ενηλικίωση, πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε Ανδρική και Γυναικεία ομάδα, γεγονός που σίγουρα προσδίδει και μεγαλύτερη αίγλη στο σωματείο μας.

Όμως, για να φθάσουμε ως εδώ, αυτό σήμαινε ότι τα νεαρά παιδιά των ακαδημιών μας, αναπτύχθηκαν σωστά και σαν αθλητές, αλλά και σαν χαρακτήρες, φτιάξαμε μιαν οικογένεια εδώ στο Ζήνωνα.

Ήταν και είναι ο στόχος μας, η σωστή και ευγενής ανάπτυξη των παιδιών μας.

Είναι λοιπόν αυτές τις ισορροπίες που κρατάμε, ούτως ώστε να ακολουθήσουν και άλλα παιδιά το δρόμο αυτών, που στελεχώνουν τώρα τις μεγάλες μας ομάδες.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τα οικονομικά μας δεδομένα, είναι στενά και αν εφόσον, κάποιοι αθλητές μας, μπορούν να αγωνισθούν σε μεγαλύτερες ομάδες, ο Ζήνωνας πάντα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, να διαπραγματευτεί, μη θέλοντας να σταθεί εμπόδιο στις φιλοδοξίες των παιδιών μας».

Φωτορεπορτάζ

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*