Μπέτι Ακαθιώτου σε συνέντευξη στο «D»: «Χαρούμενη για την πρόκριση»!

Με μια μεγάλη διεθνή επιτυχία, τελείωσε την περασμένη Κυριακή το διεθνές Τουρνουά FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier 2022, που πραγματοποιήθηκε στο Μόλο της Λεμεσού καθώς η Γυναικεία μας ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση για το FIBA 3x3 Europe Cup, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Γκρατς της Αυστρίας!

Δηλώσεις προς το «D», για την επιτυχία της ομάδας μας, έκανε η διεθνής μας γκαρντ, Μπέτι Ακαθιώτου, που μαζί με τις άλλες κοπέλες, που συνέθεσαν την Εθνική μας, είχε το δικό της σημαντικό μερίδιο, για την επιτυχία αυτή!

«Πιστεύω ότι αποδείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα».

Μας ανέφερε αρχικά η Ακαθιώτου, στο ερώτημα για το πως έφθασε η Εθνική μας στην επιτυχία αυτή και συμπλήρωσε με τα ακόλουθα:

«Είμαι αρκετά χαρούμενη, για την επίτευξη του στόχου μας αυτού, γιατί πράγματι ήταν ο στόχος μας, πριν από την έναρξη της διοργάνωσης. Το πιστέψαμε! Βλέπαμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και κάτω από τις οδηγίες του προπονητή μας, του κ. Πιττάκα, όπως και με την υποστήριξη του κόσμου, φθάσαμε σε αυτήν την επιτυχία».

Τώρα, τι να περιμένουμε από την Εθνική μας, όταν θα ταξιδέψει στην Αυστρία τον προσεχή Σεπτέμβριο (09/09-11/09);

Αυτό είναι το επόμενο ερώτημα, που κλήθηκε να απαντήσει η Μπέτι Ακαθιώτου:

«Το επίπεδο των ομάδων που θα μετάσχουν στο FIBA 3×3 Europe Cup, της Αυστρίας, είναι πολύ ψηλό. Εμείς θα πάμε εκεί με στόχο να απολαύσουμε τη συμμετοχή μας, να απολαύσουμε τα παιχνίδια που θα δώσουμε και να κερδίσουμε ότι καλύτερο μπορούμε, τόσο για τη Γυναικεία καλαθόσφαιρα, όσο και γενικά, για την καλαθοσφαιρική Κύπρο».

Εθνική ομάδα

Πλέον, το διεθνές τουρνουά, ανήκει στο παρελθόν! Η Γυναικεία καλαθόσφαιρα… εισέρχεται πλέον στον «αστερισμό» της προσπάθειας που καλείται να κάνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, κατά το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών Μικρών Κρατών (Λευκωσία, 28/06-03/07).

Η Μπέτι Ακαθιώτου, ως γνωστόν, είναι από τις κοπέλες που έχει λάβει κλήση, για να δώσει το παρών στην προετοιμασία της Εθνικής και να τις μας δήλωσε για την προσπάθεια της… 5Χ5 αντιπροσωπευτικής μας ομάδας:

«Αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και ο στόχος μας, είναι να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο!

Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας, μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα και κατά την προσπάθεια που θα κάνουμε, σίγουρα όλες οι κοπέλες πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, είτε σε προπόνηση, είτε σε παιχνίδι, ούτως ώστε να πετύχουμε στο στόχο μας.

Εννοείται ότι θέλουμε τον κόσμο, να είναι στο πλευρό μας, ενώ εμείς, προετοιμαζόμαστε κάτω από τις οδηγίες του προπονητή μας του κ. Πιττάκα και των επιτελών του και όλοι μαζί, μας προετοιμάζουν κατάλληλα, για να είμαστε πανέτοιμες»!

«Μένω στη Ρουμανία»

Προς τη Μπέτι Ακαθιώτου, είχαμε τέλος και μιαν ερώτηση για την ίδια, για τα πλάνα της, κατά την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και αν υπάρχει πιθανότητα, να την ξαναδούμε να αγωνίζεται ξανά στο δικό μας Πρωτάθλημα:

«Να αναφέρω, ότι έχω υπογράψει και για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, στην ομάδα μου, στη Ρουμανία, την Αράντ, η οποία κατά την ερχόμενη χρονιά, θα αγωνισθεί στην Ευρώπη.

Προς το παρών, δεν είναι στα πλάνα μου να επιστρέψω στο Κυπριακό Πρωτάθλημα».

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*