Νίκος Ζήσης: «Πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα μου η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 2005»

Συνέντευξη στη σελίδα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη (απ’ όπου ξεκίνησε το μπάσκετ) παραχώρησε ο Νίκος Ζήσης, λέγοντας πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Μεταξύ άλλων, ο νυν GM της Εθνικής Ελλάδας, τόνισε ότι:

«Είχα την τύχη και την ευλογία να ζήσω πολλές όμορφες και σπουδαίες στιγμές με τις ομάδες μου. Αγωνίστηκα σε αρκετές ομάδες του εξωτερικού. Η στιγμή όμως που έρχεται ξεκάθαρα ως κορυφαία είναι με την Εθνική Ομάδα, με δύο παρακλάδια. Το Ευρωμπάσκετ το 2005, όταν κατακτήσαμε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Να εκπροσωπείς τη χώρα σου και να φοράς τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας είναι μία τεράστια τιμή, αλλά να πετυχαίνεις διάκριση με την Εθνική σου Ομάδα είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια. Για μένα είναι η μεγαλύτερη μπασκετική ευλογία που μπορεί να έχεις. Εμείς το πετύχαμε αυτό και δεν ξεχνιέται ποτέ.

Επίσης η νίκη επί των Αμερικάνων. Θεωρώ ότι ήταν η σπουδαιότερη νίκη που πέτυχε ποτέ ομάδα στον ομαδικό αθλητισμό στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη έκπληξη, όταν αντιμετωπίζεις την καλύτερη ομάδα του κόσμου με σπουδαίους παίκτες, σ΄ έναν ημιτελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος, που σου δίνει τη δυνατότητα να πας στον τελικό. Είναι κάτι το σπουδαίο. Αυτές είναι οι δύο στιγμές που θα ξεχώριζα.

Με το που αποφάσισα να σταματήσω την καριέρα μου ως αθλητής καλαθοσφαίρισης μου έγινε μία πρόταση να συμμετέχω στην Εθνική ομάδα από άλλο πόστο, αυτό του General Manager, και απάντησα αμέσως θετικά. Αισθάνομαι πολύ συνδεδεμένος με την Εθνική Ομάδα. Συμμετείχα από 14 χρονών παιδί στις μικρές Εθνικές και έζησα σπουδαίες στιγμές στην πορεία μου μέσα στις Εθνικές Ομάδες, μεγάλες χαρές, μεγάλες λύπες… Ό,τι ζούσα στις Εθνικές Ομάδες γινόταν σε υπερθετικό βαθμό. Είτε σε χαρά είτε σε λύπη. Το γεγονός ότι ήμουν για πολλά χρόνια στο εξωτερικό, μου δημιούργησε μία νοσταλγία, η οποία μεγάλωνε χρόνο με τον χρόνο ακόμα περισσότερο. Όταν μου ζητήθηκε λοιπόν να επιστρέψω, δεν το σκέφτηκα καν.

Με τις εμπειρίες που έχω και γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις στην Εθνική Ομάδα, θεωρώ τον εαυτό μου ικανό να βάλω το δικό μου λιθαράκι και να βοηθήσω την Εθνική με διαφορετικό ρόλο και με διαφορετικό τρόπο πλέον. Να επιστρέψει εκεί που θεωρώ ότι της αξίζει. Έχουμε σπουδαία παράδοση. Τα τελευταία χρόνια μπορεί να μην έχουμε καταφέρει να κάνουμε μία μεγάλη επιτυχία ως Εθνική Ομάδα, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα έχει τις δυνατότητες να πετύχει κάτι σπουδαίο. Για μένα η Εθνική Ομάδα είναι χρέος, είναι τιμή, είναι ευθύνη. Είναι πολύ περισσότερα από ένα επάγγελμα».

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*