Να γιατί η καλαθόσφαιρα, δεν είναι μόνο ένα στεφάνι και μια μπάλα…

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι, ο στόχος της ιστοσελίδας μας, είναι η πνευματική ανάδειξη του αθλήματος, κάτι που είχε χαθεί ολοκληρωτικά τα τελευταία χρόνια και όπως έχει γίνει αντιληπτό και από τους αναγνώστες μας, το… κερί που ανάψαμε στις 10 Ιανουαρίου, μέρα με τη μέρα γίνεται πιο λαμπερό, όχι μόνο για να φανερωθεί όλη η λάμψη που αξίζει το άθλημα, αλλά και για να φωτίσει διά της άποψης του, πτυχές που ενδιαφέρουν και θα προβληματίσουν!

Από εκεί και πέρα, μια σημαντική πτυχή του αθλήματος, είναι και η κοινωνική!

Η καλαθόσφαιρα, είναι ένα κομμάτι της παγκόσμιας κοινωνίας, άρα και η Κυπριακή καλαθόσφαιρα, είναι ένα ανάλογο κομμάτι της Κυπριακής κοινωνίας.

Μεταξύ των πτυχών λοιπόν, πάνω στις οποίες επικεντρωνόμαστε, είναι η ανθρωπιστική.

Να «αγγίξουμε», μέσα από τη θεματολογία μας, τον απλό άνθρωπο-φίλαθλο-παιδί!

Διότι, πίσω από έναν άνθρωπο-φίλαθλο-παιδί, υπάρχει και μια ιστορία… Αυτό το κάτι που τον συνοδεύει, ακόμα και όταν κάθεται στην κερκίδα, μπαίνει μέσα στο γήπεδο, ακούει τις συμβουλές του προπονητή!

Όταν λοιπόν, παίρνουμε επαίνους από αυτούς τους απλούς ανθρώπους, για μας αυτό είναι που μετρά…

Δεν μας ενδιαφέρει, τι λένε στα «καλά τα σπίτια» (όπου υπάρχει η οικονομική άνεση για αγορά… ακριβών μονωτικών υλικών, για να μην… ακούγονται τα όσα συμβαίνουν μέσα σε αυτά)!

Αγγίζοντας λοιπόν την πτυχή του απλού ανθρώπου, είναι μέσω αυτής που αποδεικνύουμε ότι η καλαθόσφαιρα, δεν είναι μόνο ένα στεφάνι και μια μπάλα και μέσω αυτής, το άθλημα αυτό, αναδεικνύεται και πνευματικά!    

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*