Να πως μπορεί η ΑΕΚ να βρει, όπως το 2016, απέναντι της τον Κωνσταντινίδη! (Pic)

Μετά από το αποτέλεσμα των Ευρωπαϊκών κληρώσεων, που αφορούν τις διοργανώσεις του BCL Europe cup, υπάρχει πιθανότητα, να βρει ως αντίπαλο της η ΑΕΚ, την Κορμέντ του Αντώνη Κωνσταντινίδη!

Πως μπορεί να συμβεί αυτό;

Κατ` αρχήν, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε όμιλο του Europe cup, όπου βέβαια για να φθάσουν ως εκεί οι πρασινοκίτρινοι, θα πρέπει να προκριθούν μέσα από τρεις προκριματικούς γύρους.

Μετά το αποτέλεσμα της κλήρωσης, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στον πρώτο προκριματικό, την Ισλανδική Thor Thorlakshofn και αν προκριθεί, θα αντιμετωπίσει τη Βελγική Αμβέρσα. Αν πάλι προκριθεί, θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του ζευγαριού Σπόρτινγκ Πορτογαλίας και Γκόντιγκεν Γερμανίας.

Όσο δε, για τη διασταύρωση με την Κορμέντ, αυτό θα συμβεί, αν και εφόσον η δευτεραθλήτρια Ουγγαρίας, αποκλειστεί από το BCL και βάση της κλήρωσης, οι δυο ομάδες θα βρεθούν στον ίδιο όμιλο!

Σημαντική διευκρίνηση

Επειδή στους πίνακες που δημοσίευσε η FIBA, αναγράφεται το όνομα της Κορμέντ στον όμιλο G, να διευκρινίσουμε ότι η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντινίδη, είχε δηλώσει προς τη διεθνή Ομοσπονδία, πριν τη διαδικασία της κλήρωσης, ότι επιθυμεί να αγωνισθεί στους ομίλους του Europe cup, σε περίπτωση αποκλεισμού της από την προκριματική φάση του BCL.

Τι έγινε το 2016

Πριν έξι χρόνια λοιπόν, το 2016 (όπως αναφέρουμε και στον τίτλο), η ΑΕΚ είχε βρει στο δρόμο της, τον Αντώνη Κωνσταντινίδη, όταν προπονούσε τη Ροβινάρι Ρουμανίας.

Νικήτρια και στους δυο αγώνες, η Ρουμανική ομάδα, που πήρε τη νίκη στις λεπτομέρειες και στις δυο αναμετρήσεις. Στο «Κίτιον» (απ` όπου και η φωτογραφία του Αντώνη Κωνσταντινίδη), κέρδισε με 75-71 και στη Ρουμανία, κέρδισε με 87-82.

Οι δυο εκείνοι αγώνες, ήταν για τον 11ο όμιλο της τότε διοργάνωσης του Europe cup και μάλιστα, η ΑΕΚ και η τότε ομάδα του Κύπριου τεχνικού, ήταν εκείνες που είχαν πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Φωτογραφία: Η ανάρτηση της FIBA για τους ομίλους του Europe cup

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*