Νικολέτα και Κατερίνα Κοντού (Κοινή συνέντευξη): Δίδυμο ελπίδας για τον Κεραυνό!

Ήταν με (μεγάλη) χαρά που έγινε δεκτή η επιστροφή του Κεραυνού, στο Γυναικείο καλαθοσφαιρικό Πρωτάθλημα!

Μια ομάδα με τόσο μεγάλη ιστορία, δεν γινόταν να… έλειπε και άλλο από αυτόν το χώρο, στον οποίο έχει κατακτήσει τόσα και τόσα τρόπαια…

Ο δε τρόπος επιστροφής, ήταν να κατέλθει με μια νεανική ομάδα και χωρίς ξένη παίκτρια, κάτι που θα έδινε όλο το χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια των νεαρών ερυθροκίτρινων παικτριών και μέσα από την τριβή αυτή, να αναπτύξουν το ταλέντο τους!

Ανάμεσα λοιπόν σε αυτό το κράμα των νεαρών παικτριών, είναι και οι δίδυμες αδελφές, η Νικολέτα και η Κατερίνα Κοντού!

Η Νικολέτα, φοράει το 3 και η Κατερίνα, φοράει το 23 και αυτό δεν είναι τυχαίο. Συμβολίζει την ημερομηνία γέννησης τους, τις 23 Μαρτίου!

Το «D», ρίχνοντας ειδικό βάρος στην αρθρογραφία του και για το αύριο της Κυπριακής καλαθόσφαιρας, κάλεσε τις δυο παίκτριες, για μιαν κοινή συνέντευξη, που είναι και η πρώτη τους!

Τα πρώτα τους βήματα

Το πρώτο ερώτημα που θέσαμε στις δυο κοπέλες, είναι κοινό και έχει να κάνει με το να περιγράψουν τα πρώτα τους βήματα στην καλαθόσφαιρα:

«Από την ηλικία των 10, ξεκινήσαμε από τα μίνι αναπτυξιακά του Κεραυνού. Ο Κεραυνός, είναι η ομάδα μας και σε αυτόν, αγωνιζόμαστε από την ημέρα που αρχίσαμε να παίζουμε καλαθόσφαιρα. Περάσαμε από όλα τα κλιμάκια και σήμερα, έχουμε φθάσει ως τη γυναικεία ομάδα, γεγονός που μας κάνει αρκετά χαρούμενες».

Πως το δέχθηκαν

Αγωνιζόμενες στην ομάδα κάτω των 18, πως δέχθηκαν το γεγονός ότι θα αγωνίζονταν πλέον και στη γυναικεία ομάδα, μετά τη διοικητική απόφαση του καλοκαιριού;

Κατερίνα: «Με μεγάλη χαρά και γι` αυτό, ευχαριστούμε και δημόσια τη διοίκηση της ομάδας μας, επειδή με αυτήν την απόφαση, μας δίνεται η ευκαιρία για να αναπτύξουμε το ταλέντο μας»

Νικολέτα: «Χαρήκαμε πάρα πολύ στο άκουσμα αυτής της απόφασης που πήρε η διοίκηση και την ευχαριστούμε! Ο Κεραυνός είναι σα δεύτερη μας οικογένεια και τώρα, μας έδωσε την ευκαιρία, για να αποδείξουμε το ταλέντο μας».

Οι πρώτες τους εικόνες

Στη συνέχεια, ρωτήσαμε τις δυο κοπέλες, για τις πρώτες τους παραστάσεις, αγωνιζόμενες πλέον στο πρωτάθλημα γυναικών:

Νικολέτα: «Στην αρχή, ήταν κάτι το δύσκολο. Όμως, μέσα από τα παιχνίδια, αποκτάμε περισσότερες εμπειρίες σαν ομάδα και αυτό, είναι κάτι που βοηθά περισσότερο την εξέλιξη μας, κάνοντας την, πιο γρήγορη. Είναι πάρα πολλά και σημαντικά αυτά, που μας προσφέρει ο προπονητής μας ο κ. Ζάριτς»!

Κατερίνα: «Εγώ θα αρχίσω από τον κ. Ζάριτς, ο οποίος έχει ένα μοναδικό τρόπο να μας προσεγγίζει και να παίρνει από εμάς, το 100% των δυνατοτήτων μας! Από εκεί και πέρα, συμφωνώ με την αδελφή μου ότι στην αρχή ήταν δύσκολο, όμως αν δεν τολμήσει κανείς, πως θα μάθει να παλεύει; Εγώ βλέπω ότι παιχνίδι με παιχνίδι, γινόμαστε όλο και καλύτερες και σαν άτομα και σαν ομάδα».

Οι στόχοι τους

Επόμενο ερώτημα προς τις δυο κοπέλες, ήταν μια αναφορά στους μετέπειτα στόχους τους:

Κατερίνα: «Θα ήθελα κατ` αρχήν, το άθλημα της καλαθόσφαιρας, να με συνοδεύει στη ζωή μου. Θα ήθελα λοιπόν, να συνδυάσω τις σπουδές μου με την καλαθόσφαιρα και να είναι σαν η δουλειά μου»!

Νικολέτα: «Αν πάω στο εξωτερικό, θα ήθελα να συνεχίσω να εξελίσσομαι σαν παίκτρια. Από εκεί και πέρα, όπως και η αδελφή μου, θα ήθελα όπως η καλαθόσφαιρα, να μου γίνει βίωμα»!

Η διακοπή…

Το τελευταίο ερώτημα που θέσαμε στις δυο νεαρές παίκτριες, ήταν οι διακοπές των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας και οι αδελφές Κοντού, περιγράφουν από κοινού τα συναισθήματα τους…

«Ελπίζουμε κατ` αρχήν να είναι και η τελευταία διακοπή αυτή που συνέβη πρόσφατα…

Οι άλλες διακοπές των πρωταθλημάτων, που ήταν και μακρόχρονες, δεν ήταν μόνο ανείπωτη στεναχώρια που μας είχαν δημιουργήσει.

Δεν ήταν μόνο το ότι, δεν μπορούσαμε να μπούμε στο γήπεδο… Ήταν κάτι το καταπιεστικό για μας, επειδή νιώθαμε ότι κοβόταν η εξέλιξη μας και αυτό, δεν ίσχυε φυσικά μόνο για εμάς, αλλά για όλα τα παιδιά που ασχολούνται με την καλαθόσφαιρα.

Ευχόμαστε παράλληλα, να τελειώσει όλο αυτό και η ανθρωπότητα να αναπνεύσει ελεύθερα και πάλι»!

Φωτογραφίες

Η Νικολέτα Κοντού με το “3”!
Η Κατερίνα Κοντού με το “23” !
Οι δυο παίκτριες του Κεραυνού, μαζί με τον αρχισυντάκτη του “D” Μάριο Πολυδώρου

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*