Νικόλας Ιωάννου: Αυτό το φαρμακερό σουτ, επενδυμένο με… βελούδο!

Ο Νικόλας Ιωάννου, δεν άφησε τη δική του σφραγίδα στο καλαθοσφαιρικό μας στερέωμα, μόνο σαν ένας πραγματικά σπουδαίος παίκτης, αλλά και ο χαρακτήρας του, ήταν (και είναι, γιατί ο άνθρωπος γεννιέται, δεν… γίνεται) τόσο χαμηλών τόνων, κάτι που τον είχε κάνει να κερδίσει το σεβασμό από συμπαίκτες και αντιπάλους!

Ο Νικόλας (αριστερά στη φωτογραφία, μαζί με τους Άδωνι Χρίστου και Μάριο Κούτζιη), ήταν ένας παίκτης που πρώτιστα έπαιζε για την ομάδα και μάλιστα, αυτό, το είχε αποδείξει από πολύ νεαρή ηλικία, τότε που τελούσε τα πρώτα του καλαθοσφαιρικά βήματα και αυτός ήταν και ένας βασικός λόγος, που ο πανίσχυρος ΑΠΟΕΛ, της εποχής εκείνης, τον είχε «σημαδέψει» και τον είχε αποκτήσει από τον Άρη Λεμεσού!

Όταν ο Νικόλας Ιωάννου, είχε κάνει εκείνο το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, από τον πρώτο κιόλας καιρό, που πήγε στους γαλαζοκίτρινους, έγινε ένα σημαντικό στέλεχος στην ομάδα εκείνη και ενώ λίγο μετά, ήλθε και το… προσκλητήριο για την Εθνική ομάδα!

Μπορεί βέβαια, ο Νικόλας Ιωάννου, να είχε ένα αγωνιστικό μείον, επειδή «δεν το είχε και τόσο πολύ», με το μπάσιμο, όμως η ομαδικότητα, η άμυνα, μα πιο πολύ το περιφερειακό σουτ, ήταν εκείνα τα στοιχεία που τον καθιέρωσαν!

Στεκόμαστε λοιπόν σε αυτό το περιφερειακό σουτ που είχε…

Από τα πιο εύστοχα, της εποχής του και κύριο γνώρισμα του στιλ που είχε, όταν αποφάσιζε να πιάσει το σουτ…

«Φαρμακερό» για το αντίπαλο καλάθι, αλλά με έναν τρόπο… ανάλαφρο, ως και «βελούδινο» θα λέγαμε και ήταν έτσι, επειδή ήξερε να υπολογίζει με θαυμαστή ακρίβεια τις… συντεταγμένες!

Ο Νικόλας Ιωάννου, άφησε λοιπόν με τη δική του σειρά, μια βαριά κληρονομιά στο καλαθοσφαιρικό μας στερέωμα και δεν είναι και λίγοι αυτοί που… μνημονεύουν παίκτες με τα αγωνιστικά και ανθρώπινα χαρακτηριστικά, σαν και του σπουδαίου καλαθοσφαιριστή αυτού!

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*