Ο Άριστος Αρίστου σε συνέντευξη στο «D», μιλάει για πρώτη φορά για την περιπέτεια του: «Η αξία της στιγμής»!

Το προφίλ του, είναι θα λέγαμε… υπερβολικά χαμηλών τόνων, σε σημείο που θα τολμούσαμε να πούμε ότι κάπου και ο ίδιος, έχει αδικήσει τον εαυτό του, χωρίς υπερβολή ή και περιστροφές!

Για τον Άριστο Αρίστου ο λόγος, που καταγράφει τις δικές του επιτυχίες (ειδικότατα) στο Γυναικείο καλαθοσφαιρικό χώρο, ξεκινώντας την καριέρα του από την ΑΕΛ, την οποία και οδήγησε σε κατακτήσεις Τίτλων, ενώ κατά την περσινή χρονιά, οδήγησε την Ανόρθωση, στις δυο πρώτες κατακτήσεις Τίτλων στη μόλις διετή ως τότε ιστορία της στη Γυναικεία καλαθόσφαιρα!

Ωστόσο, ο ίδιος παραμένει χαμηλών τόνων (άλλωστε ο άνθρωπος γεννιέται, δε… γίνεται), σε σημείο που η πιο μεγάλη του νίκη, που ήταν εντελώς προσωπική, να μην καταγραφεί με το μέγεθος και τη λάμψη των γραμμάτων που πραγματικά της άξιζε!

Γιατί, ήταν μια νίκη, πραγματικά τεραστίων διαστάσεων, ένα παράδειγμα ζωής για όλους μας και ειδικά σε εμάς, που μαζί με τον Άριστο, είμαστε στον ίδιο χώρο, τον καλαθοσφαιρικό!

Ήταν λοιπόν, η περιπέτεια υγείας που είχε αντιμετωπίσει, λίγες μέρες μετά που είχε αποχωρήσει από τη Γυναικεία ομάδα της Ανόρθωσης (συνεχίζει όμως στο Αναπτυξιακό κομμάτι), μια περιπέτεια που τον έφερε σε μιαν ισορροπία ζωής, αλλά που τελικά ο ίδιος, βγήκε νικητής και βαθμολογήθηκε με βαθμό, πάνω από το… άριστα!

Από την πρώτη στιγμή, οι δικοί του άνθρωποι έζησαν την υπέρτατη αγωνία, όπως και η ομάδα του η Ανόρθωση, που όντας έχει παραδειγματίσει σε πολλά πράγματα από τότε που επανήλθε στην καλαθοσφαιρική ζωή του τόπου, δε γινόταν να μην αποτελούσε παράδειγμα και σε αυτό το κομμάτι!

Πριν συνεχίσουμε…

Μιλήσαμε εμπεριστατωμένα με τον Άριστο Αρίστου για αυτό το τόσο λεπτό προσωπικό ζήτημα!

Ένα ζήτημα που χρίζει, άκρως προσεγμένους χειρισμούς, αλλά που η ομάδα της ιστοσελίδας μας, στην προσπάθεια της, να κρατήσει την υπόσχεση της, για πνευματική ανάδειξη του αθλήματος, τα όσα δέχθηκε να μας αναφέρει για την περιπέτεια του, ο Άριστος Αρίστου, αποτελούν και για μας, μιαν ακόμα τήρηση αυτής της υπόσχεσης!

Αν και ο Άριστος, δέχθηκε να μας μιλήσει χωρίς περιστροφές, εν τούτοις εμείς οι ίδιοι… βάλαμε δύσκολα στους εαυτούς μας, γνωρίζοντας την τόσο λεπτή ισορροπία του συγκεκριμένου ζητήματος.

«Όλα άρχισαν, όταν ένα πρωί, ένιωσα πόνους στο στομάχι και στο στήθος, κάτι που με οδήγησε στην πολυκλινική»…

Ήταν η απαρχή και ο Άριστος, συνεχίζει:

«Βρέθηκα σε κώμα, μετά την επέμβαση στην οποία είχα υποβληθεί! Δεν ήμουν σε αυτόν τον κόσμο και αυτό, με όλη τη σημασία της λέξης, επειδή δεν είχα αισθήσεις για να γνωρίζω τι γινόταν! Όπως αντιλαμβάνεστε, ήταν κάτι που δεν μπορώ να περιγράψω, αλλά αυτό που μπορώ να περιγράψω, είναι τα αισθήματα των δικών μου ανθρώπων, που από την πρώτη στιγμή, ήταν συνεχώς δίπλα μου»!

Η επάνοδος λοιπόν, γινόταν όλο και πιο πολύ, γεγονός και στη συνέχεια ο Άριστος Αρίστου περιγράφει τις μέρες στο νοσοκομείο…

«Ήταν ένα παράξενο ή και αλλόκοτο συναίσθημα. Στην αρχή, προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω τι ήταν αυτό που μου είχε συμβεί. Μεταξύ αυτών των συναισθημάτων, ένιωσα και το φόβο, κάτι που όλοι οι άνθρωποι, βιώνουν κάποιες στιγμές στη διάρκεια της ζωής τους.

Στη συνέχεια, προσπάθησα να συνειδητοποιήσω, πόσο κοντά βρέθηκα στην αποδήμηση για Τα Επουράνια… Ήμουν τόσο κοντά…

Αλλά φαίνεται ότι, Ο Θεός έχει και άλλες μέρες για μένα. Πρέπει να κάνω και άλλα πράγματα σε αυτήν τη ζωή και αυτά, είναι που προσπαθώ τώρα να κάνω, κάθε στιγμή»!

Η στιγμή

Ο Άριστος Αρίστου, τόνισε τη λέξη «στιγμή», γιατί εδώ ακριβώς είναι που βρίσκεται ο… τίτλος της όλης του περιπέτειας:

«Είναι λοιπόν η αξία της στιγμής! Αυτό είναι το μεγάλο δίδαγμα που κέρδισα και που το σκεφτόμουν, όσο πιο έντονα γίνεται, ειδικά τη στιγμή που περνούσα την πύλη εξόδου από το νοσοκομείο»!

Ο Άριστος, ολοκλήρωσε με τα ακόλουθα για αυτό το τόσο μεγάλο δίδαγμα, με λόγια άκρως σημαντικά για όλους μας…

«Να κάνουμε αυτό που πρέπει, κατά την κατάλληλη στιγμή, γιατί δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει επόμενη!

Αυτό είναι κάτι που ισχύει για όλους μας και εγώ, το έχω βιώσει! Πέρασα μια μεγάλη περιπέτεια, αλλά κέρδισα αυτό το τόσο σημαντικό δίδαγμα που ισχύει για όλους μας, ανεξαιρέτως»!

Οι ευχαριστίες

Κάπου εδώ κλείνει αυτή η συνομιλία με τον Άριστο Αρίστου, μέσα από μια συνέντευξη που σίγουρα θα συζητηθεί. Αλλά ο ίδιος, είχε κάτι ακόμα να πει, για όσους ήταν δίπλα του…

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς και στο προσωπικό, που έκαναν ότι μπορούσαν για μένα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στους συγγενείς, στην οικογένεια και στους φίλους μου, που αγωνιούσαν για μένα, όσο δεν είχα τις αισθήσεις μου!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της ομάδας μου, της Ανόρθωσης που ήταν συνεχώς εκεί, με κάθε τρόπο και ειδικά προς τον πρόεδρο κ. Αντώνη Μικελλίδη και στον διευθυντή κ. Σάκη Πασσά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους μου, τόσο στο σχολείο όπου εργάζομαι, αλλά και αυτούς, στον καλαθοσφαιρικό χώρο αλλά και στις παίκτριες και στα παιδιά της ομάδας μου, αλλά και σε όλους όσους, με κάθε τρόπο, στάθηκαν δίπλα μου»!

Μικρός επίλογος…

Θα ήθελε… κότσια και αντοχές για να διαβάσει κανείς ως το τέλος, όλα αυτά… Αλλά όσοι τα κατάφεραν, διδάχθηκαν τόσα πολλά…

Άλλωστε, αυτός είναι ο στόχος και η αποστολή της ιστοσελίδας μας!

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*