Ο Γκάλης, ο Στυλιανίδης και ο «Πετράν»!

Είναι και οι τρεις… κοντοί (τηρουμένων των… μπασκετικών αναλογιών), αλλά ο καθένας ξεχωριστά απέδειξε ότι ήταν… γάτα στο χώρο τους, ακόμα και τώρα που αντί για στολή φοράνε… γραβάτα, τουλάχιστον οι πρώτοι δυο (διότι ο Πέτρος δεν συμπάθησε ποτέ τόσο πολύ τις γραβάτες)!

Γιατί όμως επιλέξαμε αυτό το τρίο για τίτλο;

Υπάρχει λοιπόν μια σύνδεση, την οποία και παραθέτουμε ειδικά σήμερα, επειδή ο Νίκος Γκάλης, το «ιερό τοτέμ», της Ελληνικής καλαθόσφαιρας, γιορτάζει τα γενέθλια του!

Αυτή λοιπόν, είναι η μια σύνδεση και η άλλη, έχει να κάνει με το μικρό αφιέρωμα που ανεβάσαμε πριν λίγο για το Χρίστο Στυλιανίδη και την… παρατήρηση ότι φέτος που συμπληρώνει 40 χρόνια στον καλαθοσφαιρικό μας χώρο (δηλαδή από το 1982, όταν εκδόθηκε η πρώτη του ταυτότητα), αλλά κάπου εδώ… κολλάει και ο Πέτρος Χ`Χριστοδούλου, ο εκλεκτότατος μας συνάδελφος, που κάποτε, είχε γράψει στο «Αθλητικό Βήμα» για τον «Γκάλη της Κύπρου»!

Πότε όμως έγινε αυτό;

Ήταν λοιπόν, ένα παιχνίδι ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και στην ΕΝΑΔ, που είχε γίνει στον Άγιο Δομέτιο και στο οποίο οι «γάτες» (όπως διαχρονικά αποκαλούνται οι της ΕΝΑΔ και το… βάζουμε στην… εξίσωση μιας και στον πρόλογο μιλήσαμε για τα συμπαθή τετράποδα), είχαν κερδίσει με 99-85 και ο 16χρονος τότε Χρίστος Στυλιανίδης, σκόραρε 36 πόντους!!!

Τότε λοιπόν ο πάντα γεμάτος από όμορφες εμπνεύσεις «Πετράν», έγραψε για τον «Γκάλη της Κύπρου», σε ένα από τα πιο κολακευτικά κομπλιμέντα που γράφτηκαν ή ακούστηκαν ποτέ, στα Κυπριακά γήπεδα!

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*