Ο Ντούντα το «προφήτευσε» ο Τόνι το υλοποίησε!

Το τι έπραξε ο Τόνι Κούκοτς στην σπουδαία καριέρα του χιλιοειπωμένο και χιλιογραμμένο!

Άλλωστε δεν είναι λίγοι που θεωρούν τον Τόνι (μεταξύ αυτών και ο Σαμπόνις) ως το μεγαλύτερο μπασκετικό ταλέντο που είδαν ποτέ τα μάτια μας στην Γηραιά Ήπειρο!

Τίτλοι πάμπολλοι τόσο σε Εθνικό όσο και σε Συλλογικό επίπεδο, όπως επίσης και προσωπικές διακρίσεις με τελευταία αυτήν της εισόδου του στο Hall of Fame με τον Τhe GOAT, Μάικλ Τζόρνταν να τον προλογίζει!!!

Ωστόσο υπάρχει μια ατομική διάκριση που οι ρίζες της «γεννήθηκαν» το 1989 και πιο συγκεκριμένα στο Ευρωμπάσκετ του Ζάγκρεμπ!

Ο τότε προπονητής της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας Ντούσαν Ίβκοβιτς, παρέταξε στο παρκέ του «Ντομ Σπόρτοβα» μια φουρνιά που όμοια της δεν ξαναβγήκε!!!

Ο Ντούντα έπρεπε να διαλέξει μεταξύ πολλών και τους πρώτους πέντε που θα ήταν ο υποτιθέμενη βασική πεντάδα.

Στον άσσο ο Ζντόβτς, σαν σουτίνγκ γκράντ ο αρχηγός της αρμάδας Ντράζεν, στο τρία θα δοθεί φανέλα βασικού στο «Ζαρκάδι» από το Μαυροβούνιο ενώ η front line αποτελείτο από τον Ράτζα και Ντίβατς!

Κάποιος έπρεπε να αναλάβει το ρόλο του 6ου παίκτη και ο Ντούντα γνωρίζοντας όσο κανείς την μπασκετική ψυχοσύνθεση του καθενός από τους παίκτες του, θα χρίσει τον πολυτάλαντο Τόνι ως 6ο παίκτη!

Αυτός θα φέρει εις πέρας με άριστα την αποστολή του και η «προφητική» κίνηση του σπουδαίου Σέρβου τεχνικού θα αποφέρει και μελλοντικούς καρπούς.

Ο Κροάτης με το που θα μετακομίσει στο NBA και στο Σικάγο θα επωμιστεί τον συγκεκριμένο ρόλο με απολυτή ευκολία και ευχέρεια και μάλιστα στο πρώτο του τίτλο πρωταθλήματος εν έτη 1996 με τους «Ταύρους» του Σικάγο θα κατακτήσει και το τίτλο του κορυφαίου 6ου παίκτη της σεζόν στο μαγικό πρωτάθλημα!

Ο Ντούντα ήξερε καλά τι έκανε εκείνο το καλοκαίρι του 1989 και η δικαίωση ήρθε επτά χρόνια αργότερα! Ο σοφός γνώριζε εκ των προτέρων τι μπορούσε να κάνει ο ψιλόλιγνος τότε all around παίκτης και το «δόγμα» του άλλη μια φορά έγινε διδασκαλία για τους μετέπειτα προπονητές ωστόσο αυτοί δεν είχαν στις τάξεις του ίσως το μεγαλύτερο μπασκετικό ταλέντο που «γέννησε» η Ευρώπη!

Γιατί ακόμη και ως σήμερα ο Τόνι παραμένει ότι πιο ατόφιο είδαν οι μπασκετικοι από πλευράς ταλέντου, εξυπνάδας, ευχέρειας στο να αλλάζει θέσεις και να βοήθα σε μέγιστο βαθμό μια ομάδα. Άλλωστε τόσο ο Τζόρνταν όσο και ο Πίπεν υποκλίθηκαν σε αυτόν και σε όσα πρόσφερε για να γίνουν η Μπουλς υπερδύναμη εκείνη της περίοδο!

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*