Ο «Ττίμης» και το ασύλληπτο του ρεκόρ!

Στον καλαθοσφαιρικό κόσμο, είναι πιο γνωστός ως «Ττίμης» και πρόκειται για το Δημήτρη Τηλεμάχου.

Τόσο σαν προπονητής, όσο και σαν παίκτης λοιπόν, ο Δημήτρης Τηλεμάχου άφησε με τη δική του σειρά, τη δική του σφραγίδα στα καλαθοσφαιρικά μας πράγματα, τόσο διά της σεμνότητας που τον χαρακτήριζε εκτός αγωνιστικών χώρων, αλλά και του πάθους που τον… κατέβαλλε, όταν εισερχόταν σε αυτόν!

Υπήρξε όμως ένα παιχνίδι, που πραγματικά σημάδεψε την καριέρα του σαν παίκτης, το οποίο βέβαια θα του μείνει αξέχαστο, αν και στο τέλος ήταν και… εκνευρισμένος, ή και στεναχωρημένος!

Ο λόγος, για μιαν εκτός έδρας αναμέτρηση της ομάδας του, της ΠΑΕΕΚ με αντίπαλο τον Απόλλωνα…

Οκτώ στα οκτώ τρίποντα, σκόραρε στο παιχνίδι εκείνο και με βάση τις καταγραφές που υπάρχουν, πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή επίδοση που έχει σκοράρει κανείς, από τη γραμμή του τρίποντου (που εκείνη την εποχή, ήταν στα 6,25 η οριοθέτηση της).

Γιατί όμως στο τέλος του αγώνα… εκνευρίστηκε, αν και το ρεκόρ του παραμένει ως και στις μέρες μας και ενώ αυτό είχε γίνει πριν από… 27 χρόνια (1994-95);

Διότι σκόραρε και… ένατο τρίποντο στο παιχνίδι εκείνο, αλλά ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης, Μιχάλης Σείσου το έκρινε ως εκπρόθεσμο και έτσι, ο Τηλεμάχου… περιορίστηκε (!) στο ποσοστό 8/8!

Εντάξει… Δεν το λες και λίγο (και είναι και ένα ρεκόρ που πάει να κλείσει… 30ετία)!

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*