Παίκτες που φόρεσαν και τα πράσινα και τα γαλαζοκίτρινα!

Ομόνοια εναντίον ΑΠΟΕΛ, ήταν το ένα εκ των τριών σημερινών αναμετρήσεων για την 21η αγωνιστική στο Πρωτάθλημα 1ης κατηγορίας (το οποίο αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων ελέω πανδημίας), αλλά στο παρακάτω κείμενο, θα θυμηθούμε κάποιους παίκτες που φόρεσαν τις φανέλες και των δυο ομάδων της Λευκωσίας.

Με την απαραίτητη υποσημείωση ότι η… αντιπαλότητα των δυο «αιωνίων» της Λευκωσίας, πιο πολύ εκδηλώνεται στο ποδοσφαιρικό πεδίο, παρά οπουδήποτε αλλού, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει και στην καλαθόσφαιρα.

Παίκτες όπως οι Γιώργος Καραμπατάκης, Νικόλας Παπαδόπουλος, Γιώργος Νεοφύτου και Γαβριήλ Κοιλαράς, αγωνίστηκαν και στις δυο ομάδες και μάλιστα, πλην του πρώτου, οι άλλοι τρεις, έκαναν και τη μια διαδρομή και την άλλη!

Ο Παπαδόπουλος, ξεκίνησε από την Ομόνοια, έπαιξε στον ΑΠΟΕΛ και επέστεψε ξανά στην Ομόνοια, όπως ακριβώς έκανε και ο Γιώργος Νεοφύτου.

Ο δε Κοιλαράς, έκανε το… αντίστροφο. Ξεκίνησε από τους μικρούς του ΑΠΟΕΛ, έπαιξε για λίγο και στην ανδρική ομάδα, πριν πάει για σπουδές και μετά, έπαιξε στην Ομόνοια, ενώ τώρα αγωνίζεται στον ΑΠΟΕΛ.

Υπάρχει βέβαια και ο Αντώνης Κωνσταντινίδης, που συνέδεσε όλη σχεδόν την ενεργό του δράση με την πράσινη φανέλα, ενώ στη συνέχεια έγινε και προπονητής της, αλλά στη συνέχεια, προπόνησε και τον ΑΠΟΕΛ.

Αξιοσημείωτη όμως είναι η επίδοση του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Κατέχει το μοναδικό ρεκόρ, ως παίκτης και προπονητής και στις δυο ομάδες της Λευκωσίας!

Κοντά σε αυτούς, προσθέτουμε και τους… σύγχρονους, Μύθιλλο και Παναγιώτου, που επίσης αγωνίστηκαν και στις δυο ομάδες, αρχίζοντας από τους πράσινους, ενώ τώρα αγωνίζονται στους γαλαζοκίτρινους!

(Μπορεί και να… ξεχάσαμε κάποιον ή κάποιους)!

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*