ΠΑΣΚ: «Όχι στην αύξηση των ξένων»

Ερχόμενοι τώρα στο θέμα της παρούσας επιστολής, θα θέλαμε να κοινοποιήσουμε την θέση του Παγκύπριου Συνδέσμου Καλαθοσφαιριστών αναφορικά με την ευρέως φημολογούμενη πρόθεση των Σωματείων για αύξηση του αριθμού των μη γηγενών καλαθοσφαιριστών στο Πρωτάθλημα μας για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Η θέση του Συνδέσμου λοιπόν παραμένει στην παρούσα φάση μια και αμετάκλητη και δεν είναι άλλη από το «Τρεις ξένοι σε κάθε ομάδα». Είναι οφθαλμοφανές πως με την μείωση των ξένων καλαθοσφαιριστών τα τελευταία χρόνια, το Κυπριακό «προϊόν» αναβαθμίστηκε και άρεσε στο φίλαθλο κοινόπου το τίμησε με την παρουσία του σε διάφορες περιπτώσεις. Άλλωστε μετά από πολλά χρόνια είδαμε να γεμίζουν γήπεδα σε αντρικό, γυναικείο αλλά και αναπτυξιακό επίπεδο.

Με την σταθεροποίηση του αριθμού των τριών ξένων καλαθοσφαιριστών σε κάθε ομάδα θα δοθεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναβαθμιστεί περαιτέρω ο ρόλος του Κύπριου Καλαθοσφαιριστή αλλά και

να δημιουργηθεί μια ισχυρή Εθνική Ομάδα Αντρών, εν όψει και της μεγάλης πρόκλησης που έχουμε ενώπιον μας, την συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ 2025.

Εν κατακλείδι, θεωρούμε ότι η διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης με τους τρεις ξένους καλαθοσφαιριστές είναι μονόδρομος και πρέπει να συνεχιστεί για το καλό όχι μόνο του Κύπριου Καλαθοσφαιριστή αλλά και για το συμφέρον της Κυπριακής Καλαθόσφαιρας γενικότερα. Εξάλλου όπως αναφέραμε και στο παρελθόν, η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα.

Με τιμή,

Δ.Σ ΠΑ.Σ.Κ

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*