Ποιος κρατάει «ζωντανή» την καλαθόσφαιρα μας;

Διαχρονικά, η καλαθόσφαιρα, είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα του τόπου μας (αν και υπήρξαν εποχές που… έπεσε και από τη θέση αυτή).

Η αλήθεια είναι ότι το άθλημα, είχε περάσει δύσκολες εποχές, ειδικά από τότε που η 1η κατηγορία… γέμισε με ξένους παίκτες!

Ωστόσο, στα τελευταία χρόνια βλέπουμε να υπάρχει μια αναζωογόνηση, που οφείλεται στις δυο τελευταίες διοικήσεις της ΚΟΚ, μιας και είχε τεθεί ένα… χαλινάρι στην ανεξέλεγκτη έλευση ξένων παικτών και έγινε στροφή προς τα δικά μας παιδιά.

Αυτό είναι και το… αυτονόητο!

Διότι, είναι τα δικά μας παιδιά που «γέννησαν» το άθλημα, είναι τα δικά μας παιδιά που έγιναν σπουδαίοι παίκτες και μετέπειτα, προπονητές ή και παράγοντες…

Είναι μια… ιστορία που πάει από γενεά σε γενεά και που –είναι αλήθεια- βρήκε σοβαρά εμπόδια κατά τα τελευταία χρόνια…

Πρώτα, με την ανεξέλεγκτη αγορά των ξένων, γεγονός που έκανε πολλά παιδιά, να στραφούν αλλού μιας και δεν… εύρισκαν έναν παίκτη στην ομάδα όπου γράφηκαν στο Αναπτυξιακό, για να μιλήσουν την ίδια γλώσσα. Εκτός αυτού, δεν… προλάβαιναν να δημιουργήσουν πρότυπα, μιας και οι αλλαγές (ξένων) παικτών γίνονταν σε ρυθμούς πολυβόλου!

(Προσωπικά, θυμάμαι ομάδα που μέσα σε μιαν αγωνιστική περίοδο, έκανε… 19 αλλαγές ξένων)!!!

Έπειτα, ήλθε και ο «μαρασμός προβολής του αθλήματος», με τα παιδιά, εκεί που διάβαζαν ολοσέλιδα και πρωτοσέλιδα, έβλεπαν κάτι… μονόστηλα!

Τέλος, ήλθε και η κατάσταση με την πανδημία, που πιο πολύ, είναι τα παιδιά που ταλαιπώρησε…

Όλα αυτά μαζί, έκαναν ζημιές…

Ωστόσο, βλέπουμε ότι στις ακαδημίες υπάρχουν αρκετά παιδιά και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα!

Τα παιδιά λοιπόν, συνεχίζουν να γράφουν ιστορία ή καλύτερα, αυτά γράφουν την ιστορία και αυτά, είναι που κρατάνε ζωντανή την καλαθόσφαιρα, αυτά και κανείς άλλος…

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*